Dit zijn de populairste PS5 games van het afgelopen jaar

News
woensdag, 24 januari 2024 om 10:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Nu 2023 voorbij is, kan er gekeken worden naar de resultaten van het afgelopen jaar. Zo heeft Sony de populairste PS5, PS4 en VR games van 2023 in de PlayStation Store bekendgemaakt.
Sinds het begin van 2023 werd het voor veel spelers eindelijk mogelijk om normaal de PlayStation 5 te kopen, nadat het twee jaar een hele uitdaging was om de next-gen console te scoren door tekorten van semi-conductor chips en scalpers. En daardoor konden veel meer spelers ook eindelijk aan de slag met de verschillende PS5 games.
Het afgelopen jaar zijn er alleen niet veel exclusieve games van Sony zelf verschenen, alleen Marvel’s Spider-Man 2 was de grote release voor de uitgever. Opvallend genoeg is die game alleen niet op een heel hoge positie te vinden in de meest gedownloade games in de PlayStation Store van 2023, die Sony via een blogpost heeft onthuld.
In Europa bestaat de top 3 namelijk uit EA Sports FC 24, Hogwarts Legacy en Call of Duty Modern Warfare 3. Marvel’s Spider-Man 2 is in die lijst pas op de vijfde plek terug te vinden. In de Verenigde Staten was de superheld wel iets populairder, met een derde plek. Toch waren Hogwarts Legacy en Call of Duty Modern Warfare 3 ook daar meer verkocht.

Populaire oudere titels

Voor de PS4 games zien we ook veel bekende namen voor de Verenigde Staten in de top 3. Op dat platform was Call of Duty Modern Warfare 3 het populairst, gevolgd door Hogwarts Legacy en MLB The Show 23. In Europa waren het alleen juist oudere titels die het vooral goed hebben gedaan. Waar EA Sports FC 24 op nummer één namelijk nieuw was, geldt dat voor Minecraft en Red Dead Redemption 2 zeker niet.
Op de PlayStation VR2, die vorig jaar is uitgekomen, was er één duidelijke winnaar. In de Verenigde Staten en Europa wordt de lijst namelijk aangevoerd door Pavlov. De top drie wordt op beide continenten afgemaakt door Kayak VR: Mirage en Beat Saber, maar in omgekeerde volgorde voor de VS en Europa.