Reminder: de Nintendo 3DS en Wii U eShops sluiten maandag

News
zaterdag, 25 maart 2023 om 10:30
Komende maandag is het eindelijk zover: de Nintendo 3DS en Wii U eShops sluiten voorgoed. Dit weekend is je laatste kans om nog wat games te scoren.
Ruim een jaar geleden kondigde Nintendo aan de ondersteuning voor de 3DS en Wii U eShops te stoppen. Deze datum is nu heel dichtbij: komende maandag is het niet langer mogelijk om via deze weg games aan te schaffen. Eerdere aankopen kun je wel opnieuw downloaden.
Hoewel een hoop games voor de 3DS en Wii U ook fysiek te koop zijn, zijn er toch een aantal games die alleen via de eShop te krijgen zijn. Ook DLC gaat na de sluiting verloren. Een aantal daarvan hebben we eerder al voor je op een rijtje gezet, maar één van die games, Fire Emblem Fates, is nu al niet meer te verkrijgen.

Veel Pokémon games verdwijnen

Daarnaast verdwijnt zoals we eerder schreven straks ook driekwart van alle Pokémon games. Uiteraard zijn er van de 3DS games nog fysieke versies te vinden, maar na maandag is het goed mogelijk dat de prijzen daarvan omhoog schieten. Immers worden er voor oudere Pokémon games vaak meer dan honderd euro gevraagd. Pokémon Emerald wordt zelfs voor 299,99 euro verkocht op Nedgame.
Mis je dus nog een aantal Pokémon games is het verstandig om die nog voor maandag aan te schaffen. Of de games gaan terugkeren op de Nintendo Switch als onderdeel van Switch Online is nog niet bekend.