Nintendo-baas reageert eindelijk op Palworld

News
woensdag, 07 februari 2024 om 14:30
palworldf1705918826
De enorme populariteit van Palworld zorgde ook snel voor controverse. Veel spelers vonden dat de Pokémon-achtige wezens in de game vaak wel erg veel op Pokémon leken en beschuldigden Palworld van plagiaat. Er is nu eindelijk een reactie van Nintendo over de kwestie.
Hoewel Palworld qua gameplay niet bijzonder veel lijkt op Pokémon, lijkt de nieuwe game van Pocketpair de nodige inspiratie uit Game Freaks grootste succes te halen. Er zijn veel overeenkomsten tussen Pals en Pokémon. Ook zouden 3D-modellen in Palworld opvallend veel overeenkomsten hebben met die uit Pokémon.
Toch duurde het nadat de game uitkwam relatief lang voordat de eigenaren van Pokémon iets wilden zeggen over Palworld. The Pokémon Company liet uiteindelijk weten de zaak te onderzoeken. Nu heeft Nintendo-baas Shuntaro Furukawa ook eindelijk iets over de situatie gezegd.
Volgens Reuters is hij naar Palworld gevraagd tijdens een recente investeerdersbijeenkomst (via VGC). Hoewel hij geen beschuldigingen maakte aan het adres van Palworld, is het wel duidelijk dat als er bewijs is van plagiaat, er juridische stappen volgen. Nintendo zal actie ondernemen tegen partijen die het auteursrecht van Nintendo schenden, volgens Furukawa.

Kan Nintendo Palworld aanklagen voor plagiaat?

Meestal is Nintendo vrij snel met juridische stappen als er sprake is van copyrightschending. Dat er nu nog geen stappen zijn gezet betekent op zijn minst dat de zaak lastiger is dan bij andere gevallen. Zelfs als het erop uitdraait dat er een aanklacht komt, betekent dat in het ergste geval waarschijnlijk dat Palworld wat ontwerpen moet aanpassen en niet dat de game uit de lucht gaat, menen experts.