The Pokémon Company doet onderzoek naar Palworld

News
donderdag, 25 januari 2024 om 9:30
palworldf1705918826
De pas uitgekomen game Palworld wordt veel vergeleken met Pokémon. Een vraag die daarbij vaak naar voren komt is of Pokémon is geplagieerd door de nieuwe game. De rechthebbenden van Pokémon hebben zich daar tot dusver nog niet over uitgelaten, maar The Pokémon Company komt nu met een statement.
Hoewel Palworld ook inspiratie haalt uit survival-games, wordt hij het meest vergeleken met Pokémon. Veel spelers vinden dat Pokémon nog wat kan leren van Palworld, maar er zijn ook geluiden dat Palworld plagiaat is. Designs van Pals lijken vaak erg op Pokémon en er zijn aanwijzingen dat er 3D-modellen geript zijn uit bestaande Pokémon-games.
Nintendo en The Pokémon Company hebben tot nu toe geweigerd om zich over de game uit te laten, maar daar komt The Pokémon Company nu van terug. Het bedrijf laat weten dat het onderzoek doet en eventueel gepaste stappen zal ondernemen. Het volledige statement luidt als volgt:

Gaat The Pokémon Company Palworld aanklagen?

Of er juridische stappen ondernomen worden richting Palworld hangt dus af van de bevindingen van The Pokémon Company. Hoewel er veel designs zijn in Palworld die doen denken aan Pokémon, is er geen enkel ontwerp exact overgenomen, anders was de game allang aangepakt. Momenteel lijkt het potentieel gebruik van 3D-modellen die uit Pokémon-games zijn geript het meest waarschijnlijke aanknopingspunt voor een rechtszaak, als The Pokémon Company daar voldoende bewijs voor vindt.

Populair Nieuws