Dit zijn de nieuwe LEGO sets van februari 2024

Article
woensdag, 07 februari 2024 om 15:00
De tijd vliegt: we zijn alweer in de tweede maand van 2024. Ook deze maand kunnen we weer wat nieuwe LEGO-sets verwachten. Wij zetten ze voor je op een rij!

Meerdere Brickheadz-sets

Wie Brickheadz leuk vindt, of zelfs verzamelt, heeft in februari 2024 een goede maand. Er verschijnen namelijk maar liefst vier Brickheadz-sets, voor in totaal vijf figuurtjes. Hoewel er twee Marvel-Brickheadz bij zijn, zorgen de andere sets voor enige variatie.
De Marvel-sets zijn van Spider-Man in zijn Iron Spider-pak en Groot in een bloempot. Verder kun je Stitch (van Lilo) nabouwen als Brickheadz-figuur. Tot slot is er een dubbel-pakket van Knuckles en Shadow uit Sonic the Hedgehog.
lego ideas stamboomf1706628381

Stamboom

Er zijn veel manieren om je woonruimte een beetje op te leuken. Wat foto’s van je dierbaren zijn daarbij natuurlijk nooit een slecht idee. Die kun je natuurlijk inlijsten, of je kunt ze ophangen in de Stamboom van LEGO Ideas.
Het bouwwerk op zich is een redelijk normale boom in herfstkleuren. Maar daarin kun je kleine dingetjes hangen waarin je een foto kunt vastklemmen. Foto’s op normaal formaat worden wat lastig, maar als je wat leuke beelden op pasfoto-formaat hebt, is deze boom een leuke manier om het uit te stallen.
lego ideas londen phone boxf1706628372

Londense telefooncel

Sommige dingen zijn typerend voor het straatbeeld van een stad of land. Dat kunnen bijzondere gebouwen zijn, zoals het Empire State Building in New York City, of de Eiffeltoren in Parijs. Londen heeft ook dat soort gebouwen, maar er zijn ook verschillende kleinere zaken die net zo herkenbaar zijn.
De telefooncellen uit die stad kun je je bijvoorbeeld vast makkelijk voor de geest halen, zelfs als je nog nooit in Londen bent geweest. Het is dan ook geen grote schok dat een set gebaseerd op die telefooncel door het selectieproces van LEGO Ideas is gekomen. Hij staat op Buildmore Road, een plek die je niet terug kan vinden op een kaart van Londen, maar binnenkort misschien wel in de kamer van menig anglofiel.
lego ijsvogelf1706628457

IJsvogel

LEGO heeft al meerdere keren aangetoond dat een vogel een goed onderwerp is voor een LEGO-set. Je kunt bijvoorbeeld papegaaien krijgen, of een model van Hedwig uit Harry Potter. Deze maand zoekt LEGO het iets dichter bij huis met de IJsvogel.
Die zul je weliswaar niet snel in je eigen achtertuin zien, maar het is een inheemse soort die je op sommige plekken in land lustig in het water ziet duiken om met een visje boven te komen. De IJsvogel in deze set komt net boven water na een succesvolle vangst. Het is een mooi beeld dat een goede decoratie is voor de vogelaars onder ons.
lego dune ornithopterf1698155517

Dune Atreides Royal Ornithopter

Het duurt niet al te lang meer voor Dune: Part Two in de bioscoop verschijnt. Om alvast in de stemming te komen, kun je natuurlijk het eerste deel weer kijken. Maar het bouwen van de Atreides Royal Ornithopter uit de film is ook geen gek idee.
De vleugels van het voertuig kunnen bewegen en zich zelfs opvouwen zoals in de film. Bovendien is er een selectie figuurtjes die zeker niet te versmaden is. Eén van die figuurtjes krijgt een uniek element, want de mantel van Harkonnen is net als in de film opmerkelijk lang.