Nieuwe versie PS Plus is een flop voor Sony

News
dinsdag, 01 november 2022 om 12:00
playstation plus newf1655289162
Dit jaar heeft Sony een nieuwe versie van PlayStation Plus gelanceerd, met drie verschillende tiers om uit te kiezen. Het vernieuwde PS Plus lijkt alleen een flop te zijn voor Sony.
Online abonnementen worden steeds belangrijker voor bedrijven. Of dat nu is voor streamingdiensten als Netflix en Spotify of voor grote game-uitgevers. Daarom heeft Sony eerder dit jaar besloten om PlayStation Plus op de schop te gooien en een nieuwe versie te lanceren. Daardoor kan je sinds juni kiezen tussen drie verschillende PS Plus abonnementen: Essential, Extra of Premium.
Het lijkt er alleen op dat de vernieuwde versie van PS Plus een flop is geworden voor Sony. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt namelijk dat het aantal PlayStation Plus abonnees is teruggelopen van 47,3 miljoen naar 45,4 miljoen. In plaats van het aantal abonnees dus te laten stijgen, heeft de nieuwe versie er alleen maar voor gezorgd dat de cijfers verder blijven dalen.
Hiroki Totoki, de CFO van Sony, legt de schuld van de tegenvallende resultaten bij het gebrek aan ‘agressieve promoties’. Ook zouden steeds meer mensen naar buiten gaan en daardoor minder gamen op de PlayStation consoles.

Onduidelijkheid over PS Plus

Hoewel de cijfers al een langere tijd zakken en de economie dit jaar een enorme klap heeft gekregen, zal de communicatie omtrent de nieuwe versie van PlayStation Plus ook niet hebben meegeholpen.
Veel spelers vonden het namelijk maar onduidelijk wat je nu precies kreeg bij elke tier van PS Plus en vervolgens bleek ook nog eens dat slimme trucjes van abonnees keihard werden afgestraft door Sony. Spelers die namelijk van tevoren goedkoop hadden gezorgd voor een upgrade naar PS Plus Premium, moesten ineens in één klap alle korting terugbetalen.

Populair Nieuws