Update - ‘PlayStation negeert korting bij upgrade naar nieuwe PS Plus’

News
woensdag, 25 mei 2022 om 16:00
playstation plus newf1655289162
Binnenkort lanceert het vernieuwde PlayStation Plus in Nederland, maar in sommige Aziatische landen is het al beschibaar. Het blijkt alleen dat klanten die daar willen upgraden naar één van de nieuwe varianten tegen wat problemen aanlopen. Sony zou namelijk eerder gegeven kortingen terugvragen.

Update - 'Sony e-mail bevestigd terugbetalen van korting'

Het lijkt erop dat klanten die hun bestaande PS Plus willen upgraden naar de Extra of Premium-tiers inderdaad eventuele korting op hun abonnement moeten terugbetalen. Een e-mail die verstuurd zou zijn door de klantenservice van PlayStation Hong Kong en vervolgens gepost op Resetera (vertaling via VGC) bevestigt dat. Er staat te lezen dat abonnementen die met een code of korting gekocht zijn, niet geüpgraded kunnen worden naar Extra of Premium zonder het verschil in prijs alsnog te betalen.

Oorspronkelijk bericht

De lancering van het vernieuwde PlayStation Plus lijkt nog niet echt soepel te lopen. Verschillende klanten beweren op Reddit en Twitter (via VGC) dat verschillende onverwachte kosten moeten betalen voor een upgrade naar één van de nieuwe abonnementen. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die een bestaand PS Plus-abonnement met korting hebben gekocht.
Wie korting heeft gekregen op PlayStation Plus zou namelijk extra moeten betalen bij het upgraden naar PS Plus Extra of Premium. Dat geldt niet alleen voor de resterende tijd van het abonnement, maar ook voor al verstreken dagen. Zo wordt verkregen korting in de periode dat het oude PS Plus nog bestond dus ongedaan gemaakt.
Een ander probleem is dat gebruikers die al voor ver in de toekomst PlayStation Plus hadden geregeld, dat abonnment alleen kunnen upgraden voor de gehele resterende tijd. Wie dus bijvoorbeeld nog voor vier jaar PS Plus heeft gekocht kan er niet voor kiezen om voor een tijdje Premium te proberen om daarna weer terug te gaan naar Essential. Voor wie flink heeft gestapeld kan een upgrade naar PlayStation Plus Extra of Premium dus behoorlijk in de papieren lopen.

Zal dit in Nederland ook zo zijn?

Op het moment heeft Sony nog niet gereageerd op de claims van deze Aziatische gebruikers. Het is dan ook nog onduidelijk of deze problemen met het upgraden kinderziektes zijn, of dat het een bewuste regeling is vanuit Sony. Als het kinderziektes zijn, is het te hopen dat deze eruit zijn wanneer we op 22 juni in Nederland een upgrade kunnen krijgen.