Dit zijn de gratis PS Plus Essential games van november 2022

Article
zaterdag, 29 oktober 2022 om 15:00
ps plus ps5f1631005854
De gratis games voor PS Plus Essential van november 2022 zijn bekend. Wij nemen de games met je door en vertellen je wat je er van mag verwachten.
Het is weer eind van de maand en dat is een mooie tijd voor PS Plus abonnees. Sony heeft de gratis games voor november 2022 bekendgemaakt en daar mogen we weer naar uitkijken! De games zullen dinsdag 1 november beschikbaar komen, maar wij nemen ze nu alvast even door.
In november kunnen PS Plus abonnees genieten van de volgende gratis PS Plus Essential games:

Nioh 2 / Nioh 2 Remastered (PS4 en PS5)

De Nioh games staan bekend om hun moeilijkheidsgraad. In Nioh 2 moet je je de samuraikunsten van een half-mens eigen maken. Als Yokai vechter neem je het op tegen concurrerende vechters en enorme monsterlijke bosses. Je hebt de beschikking over een breed arsenaal aan wapens, skills en speciale vaardigheden en die zal je ook nodig hebben! De game is gemaakt door Team Ninja, dus dan weet een goed verstaander genoeg: je skills zullen tot het uiterste getest worden!
Je creëert je eigen karakter en kan deze in grote mate aanpassen in de karakter-editor. De storyline is een stuk sterker dan het eerste deel, die overigens al eerder als PS Plus game beschikbaar was. De gevechten zijn episch en vijanden kunnen zogeheten Soul Cores droppen. Hiermee kan je de vaardigheden van je vijanden zelf eigen maken en tegen hen gebruiken. Maar, als je het loodje legt, raak je je Soul Cores ook kwijt, dus het is een stuk belangrijker geworden om in leven te blijven.
Nioh 2 is enorm breed en aanpasbaar, waardoor je je karakter, wapens en gear aan kan passen aan je eigen speelstijl. De game vergt aandacht en tijd om alle mechanieken eigen te maken, maar is het dubbel en dwars waard. Onze Theo gaf de game dan ook in zijn review een nette 8, waarbij hij vooral opmerkte dat de game enorm uitgebreid, uitdagend en afwisselend is, maar ook soms té overdreven lastig.
PS Plus abonnees krijgen twee versies van de game: Nioh 2 voor PS4 en Nioh 2 Remastered voor PS5.

LEGO Harry Potter Collection (PS4)

Van een heel ander kaliber is de LEGO Harry Potter Collection. Deze game is een echte LEGO game zoals we die al jaren kennen, maar dan met de Harry Potter films en boeken als bronmateriaal. De Collectie bestaat eigenlijk uit twee games, die respectievelijk de jaren 1-4 en 5-7 behandelen. Van de eerste uitnodiging van Hogwarts tot de uiteindelijke confrontatie met Hij-Die-Niet-Genoemd-wordt en alles wat daartussen gebeurt, alles komt langs in deze LEGO game, waarbij spannende en grappige momenten elkaar afwisselen.
Uiteraard zit de game vol met typische LEGO humor, waardoor de game ook voor niet-Harry Potter fans goed te spelen is. LEGO Harry Potter levert enorm veel uren spelplezier die ook in co-op (zowel lokaal als online) te spelen is.
In zijn review was Luuc gecharmeerd van de LEGO humor, muziek en Harry Potter gameplay, maar vond hij het spellcasten wat lastig. Hij waardeerde de game met een nette 7.0 score.

Heavenly Bodies (PS4, PS5)

In deze game van 2pt Interactive wordt je als speler uitgedaagd om de rol van een astronaut over te nemen die diverse taken in gewichtloosheid in een ruimteschip moet uitvoeren. Daartoe bestuur je zowel zijn linker- als rechterarm en probeer je je door de gewichtloze ruimte voort te bewegen. Door de linker en rechter stick te bewegen kan je duwen, trekken en voortbewegen. De game heeft wat controls wat weg van het hilarische Octodad, maar dan in 2D. Heavenly Bodies hebben we nog niet eerder gereviewed op XGN, dus we horen graag wat jullie er van vinden. De Octodad-gameplay maakt ons alvast erg nieuwsgierig!
Ook Heavenly Bodies is in co-op te spelen, zowel lokaal als online.
Zowel Nioh 2, LEGO Harry Potter als Heavenly Bodies zullen dinsdag 2 november in de Store verschijnen. Vergeet niet de games te claimen, ook als je nog geen PS4 of PS5 hebt. De games blijven gewoon van jou, zolang je PS Plus abonnement loopt.