EA gaat nog meer Marvel games maken

News
dinsdag, 01 november 2022 om 11:30
ea motive iron manf1663747533
Onlangs werden geruchten dat EA een Iron Man game maakte bevestigd. Maar dat blijkt lang niet de enige game te worden die EA in samenwerking met Marvel gaat maken. De bedrijven zijn een partnerschap aangegaan voor zeker drie games.
EA gaat “minstens” drie action adventure games maken met Marvel, zo bevestigt het bedrijf. Deze drie games vertellen allemaal een origineel verhaal in het Marvel universum. Ook komen ze allemaal uit voor consoles en PC.
De eerste van deze games is, zoals bekend een Iron Man game, die gemaakt wordt door de studio Motive (Dead Space remake, Star Wars Squadrons). Naar verluidt wordt er ook gewerkt aan een Black Panther-game, die mogelijk open world wordt. Welke held de hoofdrol krijgt in de derde game is niet bekend.
Het is niet bekend of deze games onderling iets met elkaar te maken hebben. Het hoofd van Marvel Games heeft onlangs aangegeven dat er geen MCU-achtige verbanden zullen zijn bij games, omdat dat ten koste gaat van creatieve vrijheid van individuele studio’s. Maar met meerdere games die in ieder geval onder dezelfde uitgever vallen zou een eventueel doorlopend verhaal met verschillende helden haalbaar kunnen zijn.

Wanneer komt de Iron Man game van EA?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de Iron Man game van EA lanceert. Deze game is nog pre-productie, dus waarschijnlijk wachten we er nog een paar jaartjes op. Voordat we alle drie de games van deze deal hebben gezien zijn we ongetwijfeld nog een stuk verder.