Update - Bungie op de vingers getikt door nieuwe PlayStation topman

News
woensdag, 21 februari 2024 om 12:30
playstation 5 thumbf1624433855
De president van Sony is ook de nieuwe chairman van PlayStation. Volgens de nieuwe topman is er duidelijk ruimte voor verbetering, met name als het aankomt op de zakelijke kennis bij de studio’s.

Update - Bungie bekritiseerd door Totoki

De harde woorden van topman Hiroki Totoki vorige week waren toch bedoeld voor alle studio's van PlayStation, zo laat Sony weten via een nieuwe, officiële vertaling. In het specifiek zou Bungie namelijk op de vingers zijn getikt door de chairman.
Eerder waren er al geruchten dat de onafhankelijkheid van Bungie in het geding zou zijn bij PlayStation. De studio weet namelijk niet de resultaten te leveren waar de nieuwe eigenaar op had gehoopt.
Origineel bericht:
Vorig jaar kondigde CEO Jim Ryan aan dat hij met pensioen gaat. Om de periode naar een nieuwe CEO te overbruggen is Hiroki Totoki aangesteld als de nieuwe chairman voor Sony Interactive Entertainment. Totoki heeft het druk, want daarnaast is hij ook de president, COO en CFO van Sony.
Ondanks zijn drukke schema heeft hij wel tijd gevonden om langs te gaan bij de verschillende divisies van PlayStation, waaronder de studio’s die onder het bedrijf vallen. Hij was daar onder de indruk van de ‘motivatie en creativiteit van de werknemers’, maar hij ziet ook ruimte voor verbetering. Dat heeft hij laten weten tijdens een aandeelhoudersvergadering, zo meldt VGC.
Op het gebied van zaken is Totoki namelijk nog niet tevreden. De chairman denkt dat het een probleem is dat er te weinig kennis of focus op de zakelijke kant ligt bij de studio’s.

“Totale groei en duurzame winstgevendheid voor stijgende marges... hoe vertaalt zich dat naar deze doelen? Ik denk niet dat mensen dat goed begrijpen. Ik denk dat dat het probleem van de organisatie is. Als het gaat om de business, denk ik dat er ruimte is voor verbetering.”

Wat moet er anders bij PlayStation?

Totoki denkt voornamelijk dat het geld beter ingezet kan worden bij de studio’s, de planning voor de ontwikkeling van games en hoe werknemers hun verantwoordelijkheid moeten nemen ten opzichte van de ontwikkeling.
De laatste tijd lijkt er veel onvrede te zijn over de richting die is ingeslagen onder Jim Ryan. PlayStation heeft namelijk de focus gelegd op live-service games en heeft daarom juist Bungie overgenomen, maar ondertussen gaat het niet de goede kant op met Destiny 2 en is de multiplayer game van The Last of Us geannuleerd bij Naughty Dog.
Dit bericht is bijgewerkt op 21 februari 2024.

Populair Nieuws