Destiny 2 krijgt nog een grote klap te verduren

News
woensdag, 31 januari 2024 om 14:00
destiny 2 the final shape headerf1692782487
Het gaat de laatste tijd niet bepaald goed met Destiny 2. En voor ontwikkelaar Bungie is er nu de volgende grote klap. Game director Joe Blackburn heeft namelijk aangekondigd de studio te verlaten.
Door de jaren heen heeft Destiny 2 te maken gehad met veel ups and downs. Initieel was er veel kritiek op de main game en de eerste uitbreidingen, maar toen Bungie onafhankelijk verder ging van Activision kwam daar verandering in. De laatste tijd gaat het alleen niet bepaald goed met de game en is er zelfs een negatieve mijlpaal bereikt: het laagste aantal gemiddelde spelers ooit in oktober.
En het slechte nieuws voor Destiny 2 houdt niet op. Via X heeft game director Joe Blackburn aangekondigd dat hij zal stoppen bij Bungie. Vanaf volgende maand gaat hij beginnen aan ‘een nieuw avontuur buiten de muren van Bungie’.
Het laatste gedeelte waar Blackburn aan zal deelnemen in de ‘end-to-end playtest’ voor The Final Shape, de volgende uitbreiding voor Destiny 2 en de afsluiter van het huidige verhaal. De playtest wordt gehouden voor elke uitbreiding en houdt ‘meerdere dagen aan opeenvolgende, interne playtesting’ in. The Final Shape moet uitkomen op 4 juni, nadat de expansion eerder nog was uitgesteld.

Bungie in zwaar weer

Door de slechte resultaten voor Destiny 2, is Bungie zelf ook in zwaar weer terechtgekomen. Er zijn al meerdere werknemers ontslagen, nadat de omzet 45 procent lager was dan verwacht. Ook zouden er geen nieuwe werknemers worden aangenomen en is er vorig jaar geen kerstbonus geweest.
Daarnaast zou Sony ook twijfelen over de unieke positie van Bungie. De studio is namelijk overgenomen door de Japanse uitgever, maar behield wel veel onafhankelijkheid. Sony zou die onafhankelijkheid kunnen opheffen en de controle overnemen.