MSI verlegt de grenzen van gaming laptops met de Titan 18HX

Article
woensdag, 21 februari 2024 om 12:00
msi titan 18 hx scenario photo 2 1f1708358753
MSI heeft een nieuw vlaggenschip gelanceerd met de MSI Titan 18HX. Voor het nieuwe model heeft MSI een aantal nieuwe features toegevoegd, waarmee de grenzen van gaming laptops worden verlegd.
Als één van de specialisten op het gebied van gaming laptops, heeft MSI een uitgebreide collectie aan modellen. Maar wie de crème de la crème op het gebied van gaming laptops wil halen, moet zijn bij de Titan-reeks van het Taiwanese bedrijf.
Met het nieuwste model, de MSI Titan 18HX, is het bedrijf weer een stapje verder gegaan. Zoals de naam verklapt is de gaming laptop iets groter geworden, van 17 inch tot 18 inch. Daardoor kan je nog beter genieten van de games die je op het display tovert. Maar het is zeker niet gebleven bij alleen een groter scherm.

Kleurrijk van top tot teen

Over het scherm gesproken, dat is meteen een indrukwekkend display. De MSI Titan 18HX huisvest namelijk een 4K MiniLED-scherm met een refresh rate van maar liefst 120Hz. Al je games zullen er dus haarscherp uitzien en de MiniLED-technologie zorgt ondertussen voor verschillende voordelen.
Omdat er in een MiniLED-scherm veel meer led-lampjes geplaatst kunnen worden, kan de helderheid veel verder worden opgeschroefd en spatten de kleuren beter van het scherm. En aangezien de lampjes kleiner zijn, is de local dimming veel preciezer. HDR ziet er op zo’n scherm dan ook geweldig uit. Je hebt dus veel voordelen van OLED, zonder de nadelen van die technologie.
Niet alleen het scherm is kleurrijk, ook het toetsenbord. MSI heeft gekozen voor een mechanisch toetsenbord, met Cherry MX Ultra Low Profile switches en RGB-verlichting. Hoewel het toetsenbord dus lijkt op een normaal laptop-toetsenbord, kan je van heerlijke mechanische switches genieten.
Vlak onder het toetsenbord kan je daarnaast een world first vinden. De MSI Titan 18HX is namelijk de allereerste gaming laptop met een RGB haptic touchpad. Je krijgt dus niet alleen geweldig feedback van de touchpad, je kan dit ook nog eens helemaal naar eigen smaak instellen met jouw favoriete kleur(en).
msi titan 18 hx scenario photo 4 1f1708358809

Straaljager in laptopvorm

Natuurlijk is de hardware van een laptop ook enorm belangrijk. Een 4K MiniLED-scherm kan er prachtig uitzien, maar je hebt wel de specs nodig om je games soepel te kunnen draaien. Gelukkig heeft MSI vrijwel een straaljager in laptopvorm gemaakt met de Titan 18HX.
Zo heeft MSI gekozen voor de Nvidia RTX 4090, de krachtigste videokaart die momenteel op de markt te verkrijgen is en die bovendien zorgt voor handige extra functies. Zo kan je met DLSS 3 bijvoorbeeld een veel hogere framerate krijgen met Frame Generation - alsof de videokaart zelf niet krachtig genoeg is voor heerlijk soepele beelden op maximale instellingen.
MSI heeft de krachtpatser van een videokaart gepaard met de Intel Core i9-14900HX, een razendsnelle processor die pas sinds januari is gelanceerd. En dan zit er ook nog eens 128GB aan DDR5 RAM in de laptop. Het maak dus niet uit wat je wil draaien op de Titan 18HX, het zal allemaal probleemloos verlopen.
Voor de overige hardware heeft MSI ook op niets bespaard. De laptop telt namelijk een SSD van 4TB, drie USB-poorten en twee Thunderbolt 4-poorten. Je kan alles opslaan en vrijwel alle accessoires aansluiten.
msi titan 18hx 2f1708358881

Hulp van kunstmatige intelligentie

Om ervoor te zorgen dat alle hardware op de juiste manier wordt gebruikt, heeft MSI een intelligent stukje software aan de gaming laptop toegevoegd. De MSI AI Engine kan namelijk user scenarios - zoals gamen, het bijwonen van een video call of het editten van een video - herkennen en op basis daarvan de hardware instellingen aanpassen.
Of je nu de MSI Titan 18HX nu dus wil gebruiken voor gaming, CPU-intensief werk of iets anders, het apparaat is in staat om alles met verve uit te voeren en de volgende stap te zetten op het gebied van gaming laptops.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.