‘Bungie's onafhankelijkheid in het gedrang bij PlayStation’

News
donderdag, 07 december 2023 om 11:30
8f2d141dbfa9c1dd61befc2de0a92266b3e9a9d01f1643653587
Vorig jaar werd Destiny-ontwikkelaar Bungie overgenomen door Sony. Desondanks zou de studio een mate van onafhankelijkheid behouden. Maar het is nu maar de vraag of dat zo blijft, meldt IGN.
Het gaat volgens recente berichten niet zo goed bij Bungie. De volgende uitbreiding van Destiny 2 is bijvoorbeeld uitgesteld en er is een grote ontslagronde geweest. Het zou zelfs zo slecht gaan dat Sony mogelijk de volledige controle krijgt over Bungie.
Momenteel heeft Bungie nog een eigen bestuur, bestaande uit Bungie-topmensen en PlayStation topmensen, waarbij Bungie-hoofd Pete Parsons een beslissende stem heeft als de rest van het bestuur 50/50 verdeeld is. Maar die structuur is afhankelijk van de financiële resultaten van Bungie. Als de studio bepaalde doelen niet haalt, heeft Sony de macht om het huidige bestuur op te heffen en de volledige controle te pakken.

PlayStation overname volledig door financiële problemen

Zo'n volledige PlayStation-overname lijkt nu een een realistische optie: er haken dit jaar veel meer Destiny-spelers af dan gebruikelijk. De omzet van Bungie zou zo’n 45 procent lager zijn dan dit jaar werd verwacht. Om te besparen is er dus al een ontslagronde geweest, worden er op dit moment geen nieuwe werknemers aangenomen en krijgen werknemers geen kerstbonus.
Door alle maatregelen is het er niet prettiger op geworden om bij Bungie te werken. Werknemers spreken van een vrij slechte sfeer, die niet verbeterd wordt door de verwachting dat er nog een ontslagronde komt als de volgende Destiny 2-uitbreiding slecht presteert. Het management van de studio zou weinig doen om de sfeer te verbeteren.