Starfield performance wordt op tijd duidelijk

News
vrijdag, 05 mei 2023 om 15:30
starfield header imagef1641338103
Er is deze week veel te doen rondom de lancering van Redfall. Veel spelers, met name op Xbox hebben last van technische problemen en waren ook al niet blij dat pas laat duidelijk was dat de game bij lancering geen 60fps modus zou hebben. Phil Spencer geeft nu aan dat daar voor Starfield wel tijdig duidelijkheid over komt.
Redfall heeft momenteel op Xbox geen modus om op 60 frames per seconde te draaien. Deze modus wordt later wel toegevoegd, maar voor veel mensen was het toch een teleurstelling om te horen dat het niet meteen kon. Bovendien schoot het bij velen in het verkeerde keelgat dat het gebrek aan een 60fps modus pas vlak voor release werd aangekondigd.
Phil Spencer geeft nu in de Kinda Funny Xcast aan dat er in het geval van Starfield beter gecommuniceerd zal worden. De Xbox-baas krijgt de vraag of spelers in het geval van deze game in de zomer duidelijkheid kunnen verwachten. Spencer antwoordt bevestigend.
In juni wordt er een uitgebreide presentatie gehouden rondom Starfield. Als we Phil Spencer mogen geloven lijkt het dus waarschijnlijk dat we tijdens die presentatie of kort erna iets horen over de grafische modi van Starfield. Dat zou dan een paar maanden voor de release in september zijn.

“Starfield is beter in orde dan Redfall”

Overigens heeft Spencer ook al aangegeven dat Starfield over het geheel genomen technisch beter in orde zal zijn dan Redfall. Hij beweert dat Xbox het team achter Starfield op technisch vlak beter kon bijstaan omdat Starfield in een vroeger ontwikkelingsstadium was toen Bethesda werd overgenomen door Microsoft. De steun die Xbox kan bieden aan games die al verder zijn op het moment dat een studio zich bij Xbox aansluit is volgens Spencer een verbeterpunt.

Populair Nieuws