‘iPhone 16 Pro wordt grootste ooit’

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 14:30
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
De iPhone 15 ligt nog niet in de winkel, maar de eerste geruchten over de iPhone 16 zijn al binnen. Het ziet ernaar uit dat de iPhone volgend jaar een stukje groter wordt. Tenminste, dat is de verwachting voor de iPhone 16 Pro en Pro Max.
Ooit was een klein formaat het hoogste doel voor een mobiele telefoon. Maar voor een smartphone waarop je ook het internet kunt gebruiken en series kunt kijken is een groter scherm juist heel praktisch. Volgens een analist gaat Apple de iPhone dan ook een stukje groter maken.
Ross Young, een analist die zich vooral bezighoudt met beeldschermen, beweert dat de iPhone 16 Pro en Pro Max een grotere schermdiagonaal krijgen (via MacRumors). Naar boven afgerond worden ze respectievelijk 6,3 en 6,9 inch. Vergeleken met de 6,1 en 6,7 inch die Apple momenteel aanhoudt voor vergelijkbare modellen is dat niet heel veel meer, maar een klein stukje schermdiagonaal kan veel extra oppervlakte opleveren.
Het is niet helemaal duidelijk of deze grotere maten alleen gelden voor de Pro-modellen. Young zegt niets over de schermen van de ‘gewone’ iPhone 16. Dat kan betekenen dat de schermen niet groter worden, maar het is ook mogelijk dat Young er eenvoudigweg niets over heeft gehoord.

iPhone 15 design heeft smalle schermrand

De iPhone 16 laat natuurlijk nog een poosje op zich wachten en voorlopig zullen de meeste mensen vooral oog hebben voor de iPhone 15. Die verschijnt als het goed is in september. Het design is wederom gelekt en laat goed zien dat de schermrand enorm dun is gemaakt.