Nieuwe naam voor 'controversieel' Overwatch-karakter McCree onthuld

News
maandag, 25 oktober 2021 om 10:00
overwatch mccreef1630048860
Blizzard heeft bekendgemaakt wat de naam van McCree in Overwatch zal worden. Het karakter uit de game was controversieel geworden door zijn naamgever.
Vanaf 26 oktober zal McCree niet langer meer McCree heten in Overwatch. Blizzard heeft namelijk onthuld dat zijn nieuwe naam Cole Cassidy zal zijn. Dat heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt op Twitter, inclusief een kort verhaaltje over het ‘nieuwe’ karakter.
De naamsverandering voor McCree komt niet als een verrassing. In augustus heeft het ontwikkelteam van Overwatch namelijk al aangekondigd dat de schietgrage cowboy een andere naam zal krijgen.
De reden daarvoor is de ontwikkelaar waarop de naam van het karakter is gebaseerd, Jesse McCree. De developer was tot voor kort nog lead designer van Diablo 4, maar heeft het team moeten verlaten na het schandaal dat boven wat is gekomen bij Activision Blizzard. Het ontwikkelteam van Overwatch heeft ook laten weten nooit meer de naam van een karakter te baseren op een echt persoon, om dit soort situaties te voorkomen.

Meer ontslagen bij Activision Blizzard

Jesse McCree is overigens niet de enige werknemer die is ontslagen bij de uitgever nadat berichten over seksueel misbruik en discriminatie naar buiten zijn gekomen. Activision Blizzard heeft namelijk al twintig medewerkers ontslagen en nog eens tientallen hebben een waarschuwing gehad. Dat neemt alleen niet weg dat er nog steeds een rechtszaak tegen de uitgever loopt, waarvan de aanklacht recent nog een stuk erger is geworden. Daarnaast loopt er onder nog een onderzoek van de Amerikaanse overheid.