20 werknemers ontslagen bij Activision Blizzard na schandaal

News
woensdag, 20 oktober 2021 om 15:00
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard is steeds vaker terug te zien in het nieuws. De afgelopen paar jaren zijn er verschillende onderzoeken naar het bedrijf gedaan en uit de meest recente kwam naar voren dat er veel misstanden zijn bij de uitgever. Het bedrijf heeft sindsdien al twintig medewerkers ontslagen.
In eerder nieuws kwam naar voren dat Activision Blizzard 18 miljoen dollar verspreid zal uitgeven over werknemers die gediscrimineerd zijn binnen het bedrijf. Nu is bekend dat er meer maatregelen zijn genomen. Zo zijn twintig werknemers ontslagen, en hebben meerdere werknemers waarschuwingen gekregen over hun gedrag tegenover vrouwen. Dat heeft de uitgever laten weten in een statement.
Onder de ontslagen medewerkers zijn een aantal grote namen. Eén van de eerste mensen die het spits moet delven, is namelijk J. Allen Brack, de voormalig president van Blizzard.
Daarnaast liet Frances Townsend, Chief Compliance Officer, weten dat maatregelen bij Activision Blizzard nog niet klaar zijn. Het bedrijf voldoet vooralsnog namelijk niet aan de verzoeken van de medewerkers. Het bedrijf zal driedubbel inzetten op trainingen van nieuwe werknemers, om discriminatie op de werkvloer te voorkomen.

Problemen nog niet voorbij

Ondanks de maatregelen die Activision Blizzard heeft genomen, lopen er nog steeds meerdere zaken tegen de uitgever. Zo is de initiële aanklacht die het schandaal aan het licht bracht uitgebreid door de staat van Californië. Activision Blizzard zou namelijk bewijs hebben achtergehouden en vernietigd. Daarnaast loopt er ook nog een onderzoek van de Amerikaanse overheid.

Populair Nieuws