Diablo 4 regisseur weg bij Activision Blizzard

News
donderdag, 12 augustus 2021 om 12:30
diablo 4 artf1572609503
Luis Barriga, de Diablo 4 regisseur, heeft Blizzard">Activision Blizzard verlaten. Hij is, samen met lead designer Jesse McCree en World of Warcraft-designer Jonathan LeCraft, ontslagen. In juli kwam het bedrijf grootschalig in opspraak wegens seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer.
In een bericht naar Kotaku bevestigt Activision Blizzard het nieuws. De uitgever laat weten dat een eerder bericht van Kotaku rondom de ontslagronde inderdaad correct is. Actvision Blizzard:

“We hebben een zeer getalenteerd rooster vol ontwikkelaars die de gaten opvullen en nieuwe leiders waar nodig aangewezen. We hebben vertrouwen in onze kracht om door te gaan en fantastische ervaringen voor onze spelers af te leveren in een veilige, productieve werkomgeving voor iedereen."

Activision Blizzard kwam in juli onder vuur te liggen nadat de Amerikaanse staat Californië een rechtszaak tegen de uitgever aanspande. De aanklacht stelde dat er op de werkvloer van Activision Blizzard sprake zou zijn van seksuele intimidatie, aanranding en discriminatie. Vrouwelijke werknemers zouden namelijk flink achtergesteld worden betreffende promoties en lonen.
In een reactie op de rechtszaak liet Activision Blizzard weten dat de aanklacht vals is en dat er niets van klopte. Kort hierna organiseerden bijna 1000 werknemers binnen het bedrijf een protest tegen de reactie van het leiderschap van Activision Blizzard.
Ondanks het schandaal is Diablo IV nog steeds in ontwikkeling. Een releasedatum is alleen nog niet bekend.