Activision Blizzard beschuldigd van achterhouden en vernietigen van bewijs

News
woensdag, 25 augustus 2021 om 11:00
activision blizzard hqf1627465674
De problemen voor Activision Blizzard lijken nog groter te worden. De Amerikaanse uitgever is nu door de staat van Californië beschuldigd van het vernietigen en achterhouden van bewijs.
Vorige maand is een spreekwoordelijke bom geëxplodeerd bij Activision Blizzard. De grote uitgever is namelijk door de staat van Californië aangeklaagd voor seksuele intimidatie van werknemers, een ‘corpsballen-cultuur’ binnen het bedrijf en meer. Dat is al een enorme aanklacht op zich, maar de problemen voor Activision Blizzard lijken nu nog groter te zijn geworden.
De aanklacht is nu namelijk bijgewerkt, zo meldt The Verge. In de aangepaste aanklacht wordt Activision Blizzard ook nog eens beschuldigd van het vernietigen en achterhouden van bewijs, dat is aangevraagd voor het onderzoek. De Department of Fair Employment and Housing (DFEH) claimt daarnaast dat Activision Blizzard haar werknemers aanmoedigt om te praten met advocaten van een ingehuurde law firm, in plaats van onderzoekers van de staat. Die gesprekken worden vervolgens niet vrijgegeven aan de onderzoekers, omdat de gesprekken vertrouwelijk zouden zijn.
Activision Blizzard zou naar verluidt ook ervoor zorgen dat werknemers hun mogelijkheid om vrij te praten met de onderzoekers weg te nemen, door ze non-disclosure agreements en geheime overeenkomsten te laten tekenen.

Ontslagen na de Activision Blizzard aanklacht

Sinds de uitgever officieel is aangeklaagd door de staat van Californië, zijn er al meerdere topmensen ontslagen bij het bedrijf. Zo is de president van Blizzard, J. Allen Brack, vrijwel meteen opgestapt na het schandaal. Ook de regisseur van Diablo 4 en verschillende ontwikkelaars van World of Warcraft zijn de deur gewezen. CEO Bobby Kotick blijft voorlopig zitten waar hij zit.