Friends-acteur James Michael Tyler overleden

News
maandag, 25 oktober 2021 om 10:30
friendsf1635147907
Acteur James Michael Tyler, vooral bekend door zijn rol als Gunter in de hitserie Friends, is zondagavond overleden. De 59-jarige acteur leed aan prostaatkanker.
James Michael Tyler is zondagavond overleden aan prostaatkanker. Dat meldt de familie van de acteur aan TMZ. De acteur kreeg in 2018 al zijn eerste diagnose, maar maakte pas dit jaar in juni bekend dat hij ziek was. De prostaatkanker zat in fase 4. De kanker was uitgezaaid naar zijn botten, waardoor hij niet meer kon lopen.
Tyler dankte zijn roem voornamelijk door zijn personage Gunther in de serie Friends. Het personage werkte in koffiezaak Central Perk, waar Rachel, Ross, Joey, Chandler, Phoebe en Monica altijd koffiedronken. Zijn personage was verliefd op Rachel (Jennifer Aniston), en verscheen in 150 afleveringen in de loop van 10 jaar. De acteur speelde ook in andere grote series waaronder Sabrina, The Teenage Witch en Scrubs.

Niet op de Friends Reünie

Tijdens de Friends-Reünie was Tyler kort te zien via een Zoomgesprek. De acteur zei toen dat het 'tien onvergetelijke jaren' van zijn leven waren. Na de reünie zei Tyler waarom hij zelf niet op de locatie van de reünie was. Hij wilde namelijk geen teleurstelling zijn voor dit speciale moment.
James Michael Tyler wordt overleefd door zijn vrouw Jennifer Carno.

Populair Nieuws