McCree in Overwatch krijgt andere naam na Activision Blizzard schandaal

News
vrijdag, 27 augustus 2021 om 9:30
overwatch mccreef1630048860
De aanklacht tegen Activision Blizzard heeft al meerdere gevolgen gehad. Zo zijn er al een aantal topmensen binnen het bedrijf ontslagen en nu zal ook de naam van McCree in Overwatch worden veranderd.
Het roster van Overwatch bestaat uit een grote cast aan zeer diverse karakters, waaronder de cowboy McCree. Dat personage zal alleen niet veel langer meer die naam gaan dragen. Het ontwikkelteam heeft namelijk besloten om de naam van McCree aan te passen, omdat die is gebaseerd op Jesse McCree - de lead designer van Diablo 4 die eerder deze maand op staande voet is ontslagen. De ontwikkelaar zou namelijk betrokken zijn bij het schandaal rondom Activision Blizzard.
In een statement aan de fans laat het ontwikkelteam van Overwatch weten dat de game juist is gemaakt met inclusiviteit en gelijkheid in het achterhoofd. Het zijn ‘centrale thema’s voor de game en het team’. Het team vindt het daarom nodig om de naam van McCree in de game te veranderen. In het vervolg zullen in-game karakters ook niet meer vernoemd worden naar echte medewerkers binnen Activision Blizzard en er zal goed nagedacht worden over real world referenties.

Activision Blizzard dieper in de problemen

Door de aanklacht aan het adres van Activision Blizzard was de grote uitgever al flink in de problemen, maar het bedrijf heeft dat mogelijk zelf nog een stuk erger gemaakt. Eerder deze week heeft de Staat van Californië namelijk de aanklacht bijgewerkt.
Volgens de aanklagers zou Activision Blizzard namelijk bewijs hebben vernietigd en werkt het de onderzoekers actief tegen. Zo zouden medewerkers bijvoorbeeld onder druk worden gezet om hun verhaal te vertellen aan een advocatenbureau dat is ingehuurd door de uitgever. Activision Blizzard claimt vervolgens dat de gesprekken vertrouwelijk zijn en niet gedeeld hoeven te worden met de aanklagers.