Nieuwe Mafia game eindelijk officieel in ontwikkeling

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 10:30
mafia definitive edition 3f1598451012
Er gaan al een tijdje geruchten, maar nu is het eindelijk officieel bevestigd door ontwikkelaar Hangar 13: er is een nieuwe game in ontwikkeling in de Mafia-franchise!
Deze week is het alweer twintig jaar geleden dat de allereerste Mafia verscheen. Omdat te vieren heeft Roman Hladík van Hangar 13, de huidige ontwikkelaar van de Mafia games, een interview over de franchise gegeven. Daarbij heeft hij ook officieel aangegeven wat de studio in petto heeft voor de reeks.
Hladík heeft namelijk aangegeven dat er een nieuwe Mafia game in ontwikkeling is, waar eerder al geruchten over waren. Of het gaat om Mafia 4 dat zich weer een stukje verder in de tijd zal afspelen is nog niet bekend, want de General Manager van Hangar 13 kan weinig details delen.

“Ik ben blij te kunnen bevestigen dat we zijn begonnen aan een nieuw Mafia-project. Hoewel het nog een paar jaar weg is en we nu nog niets meer kunnen delen, zijn we erg enthousiast om te blijven werken aan deze geliefde franchise en om onze spelers te vermaken met nieuwe verhalen.”

Is de nieuwe Mafia een prequel?

Naast het feit dat er in de wandelgangen al berichten waren dat Hangar 13 aan een nieuwe Mafia game zou werken, zijn er ook al andere geruchten verschenen over de game. Zo claimt Nick van de XboxEra podcast dat de nieuwe Mafia game een prequel zal zijn er zich zal afspelen op Sicilië. Het verhaal zou zich richten op Don Salieri.
Salier is een belangrijk personage in de eerste Mafia game. Het vreemd zou dat ook niet zijn, omdat Hangar 13 in 2020 is gekomen met Mafia Definitive Edition. Dat is een remake van het origineel, waarbij het verhaal ietsjes is aangepast en met name de gameplay en de graphics op de schop zijn gegaan. In onze review kreeg de remake een 9.