‘Nieuwe Mafia-game vroeg in ontwikkeling’

News
maandag, 09 mei 2022 om 11:30
mafia trilogyf1598987892
Het zou zomaar kunnen dat er een vierde Mafia-game in aantocht is. De baas van ontwikkelaar Hangar 13 gaat namelijk weg bij de studio. Volgens Kotaku valt dat samen met de start van de ontwikkeling van een nieuwe Mafia-game.
Onlangs werd bekend dat het hoofd van Hangar 13 vertrekt bij de studio. Na zeven jaar vertrekt Haden Blackman. Dat hoeft op zich weinig te betekenen, maar volgens Kotaku valt Blackmans vertrek samen met de ontwikkeling van een nieuwe Mafia-game.
Hangar 13 is een studio van 2K die tot dusver alleen nog maar aan Mafia heeft gewerkt. In 2016 kwam de studio met Mafia III, waarna in 2020 de geremasterde Mafia trilogie werd uitgebracht. Sindsdien is er aan tenminste één nieuw project gewerkt, maar dat is geannuleerd.
Nu zou de studio dus weer teruggaan naar Mafia. Er is weinig over bekend, maar de codenaam van het project zou Nero zijn en de game zou een prequel zijn voor de eerdere trilogie. Het bestaan van de game is niet langs officiële wegen bevestigd.

Technische sprong voor Mafia 4?

Als we de berichten van Kotaku mogen geloven maakt de nieuwe Mafia-game mogelijk een grote sprong. Hij zou namelijk gemaakt worden in Unreal Engine 5, nadat de eerdere projecten van Hangar 13 allemaal in de Mafia III engine werden gemaakt. Het lijkt een trend te worden om voor een vierde game naar Unreal Engine 5 over te stappen, want ook The Witcher 4 en de vierde moderne Tomb Raider gaan deze engine gebruiken.