Wat worden de PS Plus games van september 2022?

Article
maandag, 29 augustus 2022 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
De laatste maanden mogen we niet klagen over de games die Sony bij PS Plus Essential weggeeft. Zal Sony dat ook komende maand vol weten te houden? Wij pakken onze glazen bol erbij en kijken alvast vooruit naar mogelijke kandidaten.
Het is weer bijna eind van de maand en dan begint het weer te kriebelen: welke games gaat Sony gratis weggeven aan PS Plus Essential abonnees? Abonnees van deze dienst krijgen elke maand minimaal 2 maar meestal 3 games gratis om te claimen, waarvan er twee op PS4 te spelen zijn en ééntje op PS5.
Wij kijken alvast welke games mogelijk in de PS Plus line-up komen voor september 2022.

Call of Duty Modern Warfare

Het zou niet de eerste keer zijn dat een Call of Duty game in de PS Plus line-up verschijnt. Immers, vorig jaar kregen we rond deze tijd Black Ops 4 voorgeschoteld. Bovendien zou dit een uitstekende opmaat zijn richting de aanstaande release van Call of Duft Modern Warfare II, die eind oktober plaats gaat vinden. Wat is een betere manier om gamers enthousiast te krijgen voor deze her-uitgave van de opvolger?
Wat ook mee kan spelen is dat Sony en Microsoft in een juridische strijd verwikkeld zijn rond de overname van Actrivision Blizzard. Sony beargumenteert dat de overname van Activision, en daarmee ook Infinity Ward, de (mede)ontwikkelaars van Call of Duty, van de serie een exclusieve deal zou maken, wat bijzonder schadelijk zou zijn voor de spelers. Het zou Microsoft dus wel eens veel waard kunnen zijn om te laten zien dat Call of Duty 'gewoon' nog bij de concurrent kan verschijnen. Of Sony daar dan weer aan mee wil werken? We wachten het af. Als laatste hint: Waarom heeft Activision juist deze week de pagina van Modern Warfare aangepast?

Circus Electrique

De nieuwe PS Plus games zullen op 6 september beschikbaar komen. Dat is precies de dag waarop ook Circus Electrique gelanceerd wordt. Toeval? Misschien, maar daar geloven we niet in. Daar komt bij dat de game ook niet in de 'verwacht' lijst in de PS Store te vinden is en dus ook niet te pre-orderen is. Daarmee voorkomt Sony dat gamers de game al kopen, terwijl ze die dezelfde dag ook gratis krijgen. De kans is dan ook levensgroot dat Circus Electrique in de PS Plus Essential line-up verschijnt.
Circus Electrique is een RPG van Zen Studios is een tactische vecht-game waarbij twee teams aan personages die zou uit het rariteitenkabinet komen lopen, het tegen elkaar opnemen. Elk personage heeft een eigen set wapens en aanvallen. Een goede combinatie van vechtersbazen is essentieel om het gevecht te kunnen overleven.
De game werd al eerder voorgesteld op de PS blog, dus zal voor PlayStation gamers zeker niet geheel nieuw voorkomen.

Biomutant

Biomutant heeft nooit echt een goede kans gekregen. De game kwam vrij snel uit na de Guardians of the Galaxy uit en de hoofdrolspeler werd dan ook vaak vergeleken met Rocket Raccoon. Onterecht, Biomutant heeft namelijk helemaal niets met dat karakter. De lead hier is veel serieuzer en mist de scherpte van Rocket, maar de game biedt wel degelijk een uitstekende game-ervaring met uitgebreide missies, een uitgebreid verhaal dat daadwerkelijk beïnvloed kan worden door de beslissingen die je neemt en gameplay die beïnvloed wordt door hoe je je karakter vorm geeft.
Biomutant verdient een een tweede kans en PS Plus Essential kan die kans bieden. Wij hopen dat veel gamers Biomutant alsnog een kans geven en de game kunnen waarderen. Ook niet onbelangrijk: De PS5 versie van Biomutant komt uit op een mooie datum: 6 september!

Wanneer worden de gratis PS Plus games voor september 2022 bekend gemaakt?

Sony maakt de gratis PS Plus Essential games elke maand beschikbaar op de eerste dinsdag van de nieuwe maand. De games worden dan de woensdag daarvoor bekend gemaakt. Deze maand betekent dat dat de games op de laatste dag van augustus onthuld zullen worden: 31 augustus. De gratis games zullen dan vanaf 6 september daadwerkelijk geclaimed kunnen worden.

Tot die tijd kunnen we de gratis games van augustus nog claimen:
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus Essential of hoger abonnement hebt. Vergeet dus niet om alle games te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen.
Dit waren onze verwachtingen voor de line-up van PS Plus Essential in september 2022. Wat hopen jullie dat Sony voor de PS Plus abonnees in petto heeft? Laat het weten in de comments!