Is Mafia 4 een prequel in Sicilië?

News
woensdag, 18 mei 2022 om 15:30
mafia definitive edition 1f1598450602
Een paar weken geleden werden we al verrast met het nieuws dat een nieuwe Mafia-game in ontwikkeling zou zijn. Inmiddels draait de geruchtenmolen op volle toeren en hebben we een idee wat de Mafia 4 setting gaat worden.
Hoewel we nog geen officiële bevestiging hebben gekregen uit de hoek van 2K of Hangar 13 dat een nieuwe Mafia-game in ontwikkeling is, lijkt het er toch op dat er achter de schermen al hard gewerkt wordt aan Mafia 4. Eerder kregen we al te horen dat Mafia 4 zou draaien op Unreal Engine 5, maar nu zijn ook al details over de setting gelekt. Shpeshal_Nick van de XboxEra podcast heeft wat informatie achterhaald die fans van het eerste uur misschien wel zal bekoren.
Mafia 4 zou volgens Nick namelijk een prequel zijn die zich afspeelt in Sicilië rond het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. In de game zouden we de familie van Don Salieri, een personage die een belangrijke rol speelde in de eerste Mafia-game, volgen op hun criminele reis naar de top. Daarbij zou de ontwikkelaar Hangar 13 ook afstappen van het open-wereld concept wat in Mafia 3 zat, om toch terug te keren naar een meer lineaire structuur zoals in de eerste twee Mafia-games.

Mafia 4 prequel aankondiging

Zoals eerder gezegd hebben we nog complete radiostilte vanuit 2K en Hangar 13, maar met zoveel rook moet er wel ergens een vuurtje branden. Met Summer Game Fest om de hoek is er een redelijke kans dat we misschien binnenkort eindelijk de verlossende Mafia 4 aankondiging krijgen. Tot die tijd zullen we toch nog even alles wat we horen met een korreltje zout moeten nemen.