Update - Racing game LEGO 2K Drive officieel onthuld

News
donderdag, 23 maart 2023 om 15:30
lego 2k drive mclarenf1679580688
LEGO games zijn al een tijdje doorgaans gebaseerd op populaire (film)franchises. Maar er gaan al een tijdje geruchten dat er weer meer variatie komt, met onder andere een racing game. Dat is nu bevestigd.

Update - LEGO 2K Drive aangekondigd

Na de teaser eerder deze week hebben LEGO en 2K nu samen officieel LEGO 2K Drive aangekondigd, door middel van een trailer. In de game kan je je eigen voertuigen maken. Niet alleen om over land te racen, maar ook op het water en in de lucht. De game zal meerdere modi kennen, waaronder splitscreen multiplayer en verschillende minigames.
Origineel bericht:
Sinds vorig jaar zijn er geruchten dat 2K en LEGO samenwerken aan een drietal nieuwe games. Daar kwam eerder deze week weer iets over bovendrijven, namelijk gelekte details over een racing game. Nu laat LEGO via Twitter weten dat deze inderdaad snel onthuld wordt.
Via een korte video wordt aangekondigd dat LEGO inderdaad samenwerkt met 2K en dat d eerste game in deze samenwerking een racing game wordt. De titel wordt nog altijd niet onthuld, maar volgens geruchten luidt hij LEGO 2K Drive. Verdere details volgen snel, want de volledige onthulling is op 23 maart.

Meer dan alleen LEGO 2K Drive op komst?

De racing game is overigens niet de enige game die volgens de eerdere geruchten in ontwikkeling is. 2K zou ook bezig zijn met een voetbalgame en een derde game waarvan nog niet bekend is om welke sport deze draait. De voetbalgame had volgens de eerdere berichten al lang uit moeten zijn, namelijk rond het WK in Qatar, dus het is niet helemaal duidelijk wat de status is van deze titel.
Lange tijd werden vrijwel alle LEGO games ontwikkeld door TT Games, maar dat gaat nu dus veranderen. Berichten van beroerde werkomstandigheden tijdens de ontwikkeling van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga hebben daar mogelijk aan bijgedragen. De situatie bij de studio lijkt nog niet veel verbeterd: er zouden onlangs veel projecten in de prullenbak zijn beland nadat er al maanden, soms jaren aan gewerkt was.
Dit bericht is bijgewerk op 23 maart 2023.

Populair Nieuws