‘TT Games cancelt meerdere LEGO games’

News
woensdag, 08 maart 2023 om 16:00
lego star wars the skywalker sagaf1598555696
Vorig jaar verscheen LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. De game werd enthousiast onthaald, dus dat leek goed nieuws te zijn voor toekomstige LEGO games. Maar het ziet ernaar uit dat TT Games juist veel LEGO games moet laten varen.
LEGO Star Wars: The Skywalker Saga was één van de beste games van vorig jaar. Maar berichten van medewerkers van TT Games deden vermoeden dat dat een klein wonder was. Het zou bij de studio op zijn zachts gezegd een rommeltje zijn en verschillende bronnen melden nu aan NintendoLife dat er de laatste tijd heel wat projecten zijn gesneuveld.
Eén van de grootste was een LEGO Disney game, die allerlei Disney-personages zou gebruiken in een game met Diablo-achtige dungeons. Maar TT Games had moeite om het project een duidelijke richting te geven. Dat, gepaard met wat veel overeenkomsten met het verhaal van Disney Dreamlight Valley, maakte dat de game na 4 jaar ontwikkelingstijd werd gecanceld.
Er zou ook 18 maanden zijn besteed aan een inmiddels gecancelde Guardians of the Galaxy LEGO-game. Verder zou de studio bezig zijn geweest met een shooter die meerdere Warner Bros. IP gebruikte. Dat was geen LEGO-game en is naar verluidt ook terziele.

Ook The Mandalorian DLC voor LEGO Star Wars in gevaar

Het cancelen van projecten lijkt ook nog niet voorbij. Er zou momenteel gewerkt worden aan een nieuwe LEGO Batman en The Mandalorian DLC voor The Skywalker Saga. Maar een grootschalige nieuwe LEGO Harry Potter-game zou zoveel middelen en inzet eisen dat ook deze projecten in gevaar zijn.