‘2K komt met meerdere LEGO sportgames’

News
woensdag, 23 februari 2022 om 15:30
De meeste LEGO-games van de afgelopen jaren waren gebaseerd op beroemde entertainment franchises, maar daar komt mogelijk een einde aan. Er zou namelijk gewerkt worden aan sportgames in LEGO-thema. 2K zou een deal hebben voor meerdere LEGO-games.
Volgens bronnen van VGC komt uitgever 2K met sportgames voor LEGO. Zo zou er een voetbal game moeten komen van Sumo Digital, de studio achter Sackboy: A Big Adventure. 2K-studio Visual Concepts zou werken aan en open world racing game.
De voetbalgame zou dit jaar uitkomen, min of meer gelijktijdig met het WK voetbal. In 2023 zo de racing game volgen. Er wordt bovendien beweerd dat er een derde game in ontwikkeling is, maar het is onduidelijk op welke sport die gebaseerd is.
2K zou dit partnerschap zijn aangegaan om meer games voor een jonger publiek uit te geven. Als onderdeel daarvan zouden personages van andere franchises waarvan LEGO een licentie heeft kunnen verschijnen in de sportgames. Denk daarbij aan Harry Potter of DC- en Marvel-helden.

LEGO-games niet meer exclusief bij TT Games?

Sinds 2005 werden bijna alle LEGO-games, zoals het aankomende LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, gemaakt door TT Games. Daar lijkt een einde aan te gaan komen. LEGO wil meerdere gaming-partners om een groter bereik te krijgen in het medium. Ook geruchten dat Warner Bros. (de uitgever van TT Games) haar gamestudio’s wil verkopen en berichten dat er een slechte werkomgeving is bij TT Games zouden bijdragen aan LEGO’s wens om de exclusieve deal te beëindigen.
2K heeft niet gereageerd op de geruchten. LEGO laat weten niet in te gaan op ‘speculatie over toekomstige producten of partnerschappen’.