5 leuke LEGO sets voor onder de 20 euro!

Article
woensdag, 29 maart 2023 om 15:00
De LEGO Group bestaat meer dan 90 jaar en de bekende bouwsteentjes zijn niet bijzonder veel jonger. Die hoge leeftijd is natuurlijk deels te danken aan hoe leuk het is om met LEGO te bouwen en spelen. Helaas is het alleen geen goedkoop speelgoed, dus hebben we wat mooie sets voor 20 euro of minder op een rijtje gezet.

Vogelnestje

Het is maart, dus afhankelijk van hoe je telt is het nu of binnenkort lente. Dat gaat gepaard met allerlei aangename veranderingen in het weer en de rest van de natuur. Zo kun je binnenkort weer genieten van fluitende vogeltjes.
Als je in huis ook van vogeltjes wil genieten, maar er niet daadwerkelijk één als huisdier kan nemen, dan kun je deze LEGO-set overwegen. Ze fluiten niet, dat is eventueel jammer te noemen, maar daar staat tegenover dat je ze ook niet hoeft te voeren. Bovendien staan ze leuk bij LEGO bloemen, mocht je die in huis hebben.
lego harry potter wisseldrankvergissingf1678202960

Wisseldrank vergissing

Harry Potter leeft weer behoorlijk, mede door Hogwarts Legacy. Rondom de game zijn momenteel geen LEGO-sets, maar je kunt wel je eigen Zweinstein bouwen. Daarbij mogen bepaalde locaties natuurlijk niet ontbreken, zoals de meisjes-wc waar de geheime kamer is verborgen.
Die wc is natuurlijk ook bekend als de plek waar Hermelien in het tweede boek in het geheim Wisseldrank brouwt. Hoewel de drank, ondanks zijn complexiteit, goed lukt, gaat er toch iets mis. Dat moment is vereeuwigd in deze LEGO-set. Overigens vind je hier ook een goudkleurig Harry Potter minifiguurtje. Dat is geen Wisseldrank vergissing, maar een speciaal extraatje ter ere van het 20-jarig bestaan van LEGO Harry Potter, waardoor het nog wel eens een collector’s item kon worden.
lego dinosaurussenf1678203018

Machtige Dinosaurussen

Er zijn bepaalde dingen die het altijd goed doen bij kinderen, bijvoorbeeld dino's. Aangezien LEGO ook zo'n ding is dat veel kinderen blij maakt, moet een LEGO dino bijna wel oppermachtig zijn. Je kunt dat zelf testen, want er is een LEGO dino beschikbaar.
Sterker nog, met deze set kun je drie verschillende dino's maken. Voor een set van minder dan 20 euro is dat goed te omschrijven als waar voor je geld. Dus mocht je iemand kennen die blij wordt van dino's, LEGO, of allebei (het mag ook een volwassene zijn), dan is dit een goede set om in huis te halen.
lego space shuttlef1678203094

Space Shuttle

Iets anders waar veel mensen door gefascineerd zijn is de ruimte. LEGO maakt veel ruimteschepen, veel daarvan als onderdeel van de langlopende samenwerking met Star Wars. Maar er zijn natuurlijk ook echte ruimteschepen, zoals de Space Shuttle.
Die is wel eens vaker nagemaakt van LEGO, maar vaak als vrij grote, dure set. Dit terwijl de vorm van de Space Shuttle eigenlijk al op veel kleinere schaal herkenbaar is. Net als bij de dino zijn er nog twee andere dingen die je van deze set kan maken. Hij is ook nog eens goedkoper, dus misschien is hij zelfs beter dan de dino. Dat is natuurlijk niet zo heel wonderlijk, want waar kwam de meteoor die de dino’s de kop kostte vandaan? Precies, uit de ruimte.
lego batman brick sketchesf1678203148

Brick Sketches Batman

Misschien dat je bekend bent met LEGO Art. In die lijn maak je, vaak met allerlei kleine stukjes, vrij gedetailleerde afbeeldingen. Maar er zijn ook kleinere Brick Sketches, voor wie met grotere stukjes een wat eenvoudiger portret wil maken van LEGO.
Brick Sketches zijn er al van veel verschillende dingen geweest. BB-8 uit Star Wars was een aantal jaren terug bijvoorbeeld een leuke Brick Sketch. Momenteel kun je kopen van ondere ander Batman en The Joker, een klassiek duo waarvan deze LEGO-portretten voor jong en oud een mooie toevoeging zijn aan de verzameling.

Populair Nieuws