Silent Hill 2 remake is al bijna klaar

News
donderdag, 23 maart 2023 om 16:00
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480
Na jaren radiostilte heeft Konami eindelijk plannen om de Silent Hill franchise weer nieuw leven in te blazen. Een remake van Silent Hill 2 is één van de eerste projecten die op de planning staan. Het blijkt nu dat die remake al min of meer klaar is.
Voor de terugkeer van Silent Hill is Konami de nodige samenwerkingen aangegaan. Zo wordt de Silent Hill 2 remake gemaakt door de Poolse studio Bloober Team. De CEO van het bedrijf, Piotr Babieno, heeft nu aan PAP Business laten weten dat de game al bijna klaar is (via VGC).
Babieno noemt de game “technisch gereed”, maar nog niet helemaal af. Wat voor werk er nog moet gebeuren laat hij niet weten, maar het zal niet lang meer duren voor de game helemaal af is. Hij zal vervolgens uitkomen op PS5 en PC.

Wanneer is de release van de Silent Hill 2 remake?

Dat de game bijna klaar is wil helaas niet zeggen dat Babieno ook uitspraken kan doen over wanneer hij verschijnt. Daar gaat Bloober Team in dit geval namelijk niet over. De marketing en de release van de game zijn in handen van Konami en dat bedrijf heeft nog niet onthult wanneer de game verschijnt.
Wanneer de game uiteindelijk uitkomt kunnen fans een game verwachten die niet teveel rommelt aan de klassieke Silent Hill 2. Hij wordt iets gemoderniseerd, maar Bloober Team heeft eerder aangegeven enorme druk te voelen om de game niet te verpesten. De studio ziet deze remake overigens ook als een belangrijke stap in een grote ambitie om de meest toonaangevende studio in het horror-genre te worden.

Populair Nieuws