Nyck de Vries reist af naar GP Singapore om weer in te vallen

News
donderdag, 22 september 2022 om 11:00
nyck de vries williams carf1663152286
Tijdens de GP van Italië mocht Nyck de Vries invallen voor Alexander Albon. Nu maakt de Nederlander zich klaar om af te reizen naar GP Singapore, want de kans is groot dat hij weer mag racen in de Formule 1.
Het gebeurt niet vaak dat een coureur zich afmeldt voor een Grand Prix. Alleen in de ergste gevallen wordt een beroep gedaan op een reservecoureur, bijvoorbeeld wanneer iemand is besmet met het coronavirus of bij een noodingreep. Dat laatste was in Italië het geval, toen Alexander Albon naar het ziekenhuis moest met een blindedarmontsteking.
Die kans greep Nyck de Vries met beide handen aan, want hij wist in zijn eerste F1 race meteen punten te scoren voor het team van Williams. Daardoor heeft hij zich meteen in de spotlight gezet voor verschillende teams.
Mogelijk kan De Vries volgende week opnieuw schitteren, deze keer tijdens de slopende nachtrace van Singapore. De Nederlander reist in ieder geval af naar de GP van Singapore, om daar klaar te staan als invaller, zo meldt De Telegraaf.

Flink trainen voor Nyck de Vries

De reden dat de kans aanwezig is dat De Vries weer als reservecoureur in actie komt, is doordat de operatie van Albon niet geheel vlekkeloos is verlopen. Na de operatie kreeg de coureur last van ‘onverwachte postoperatieve anesthetische complicaties’, die leiden tot ademstilstand. Daardoor heeft Albon nog een tijd op de Intensive Care moeten liggen.
De focus voor de Britse Thai ligt momenteel op de GP van Singapore, maar het is nog niet duidelijk of hij daar op tijd voor klaar is. De Vries is ondertussen flink aan het trainen voor de race, omdat het één van de meest fysieke races van het seizoen is. Na afloop van de Grand Prix van Italië kon de Nederlander niet alleen uit zijn auto kruipen, wat nog eens benadrukt met wat voor G-krachten F1-coureurs te maken krijgen.

Populair Nieuws