Nieuwe interactieve Netflix trivia show legt de lat hoog

News
zondag, 27 februari 2022 om 7:00
cat burglar screenshotf1645792530
Netflix heeft een nieuwe show uitgebracht die voor een glimlach bij velen moet zorgen. Het gaat om een interactieve show voor een volwassen publiek en Netflix legt de lat hoog voor de serie.
Netflix heeft ons al eerder op bijzondere wijze een game laten spelen. Zo kon er in de serie You vs. Wild al een avontuur beleefd worden gebaseerd op je keuzes. Netflix heeft hier weer iets nieuws voor bedacht en heeft een nieuwe trivia show uitgebracht die naar verluidt al zijn voorgangers zal overtreffen.

Exclusief bij Netflix

De nieuwste toevoeging van Netflix is hun trivia show genaamd Cat Burglar. De show is gemaakt door de makers van Bandersnatch. Cat Burglar is een nieuwe interactieve show waar door het maken van de juiste keuzes het verhaal verder loopt. Volgens Netflix zou de verhalende maar interactieve hybride ervoor kunnen zorgen dat meer mensen zich in de wereld van games durven te wagen.
“Je kan dit alleen doen op Netflix”, vertelt de Vice President van Netflix Andy Weil. “Je kan dit niet zomaar op een ander platform doen want we zijn een tech bedrijf en het zit in ons DNA. Het idee dat je op een interactieve manier kan meebeslissen in content is iets wat we meenemen in alle genres.”

De strijd tussen Rowdy en Peanut

Cat Burglar is een geanimeerde serie van de makers van Bandersnatch, één van de grootste interactieve shows tot nu toe. De geanimeerde serie lijkt en voelt een beetje als Looney Toons. De hoofdrollen in de serie gaan naar kat en museumdief Rowdy en de hond Peanut die werkt in de beveiliging. De serie is gericht op een volwassen publiek en behandelt ook onderwerpen zoals dronkenschap. De interactieve show kan eindigen op zes verschillende manieren zodat de speler altijd nog terug kan komen en andere keuzes kan maken.
Het hele avontuur van Cat Burglar duurt zo’n vijftien minuten en zit vol met vragen. Hoewel de vragen een belangrijke rol spelen in de vooruitgang van het verhaal gaan ze niet over het verhaal zelf.