‘Apple kan straks Face ID problemen oplossen zonder je iPhone te vervangen’

News
zondag, 27 februari 2022 om 8:00
ios 12 iphone vervangt ov chipkaart 132480
Geautoriseerde Apple-servicetechnici kunnen straks misschien Face ID-reparaties uitvoeren zonder dat de hele telefoon vervangen hoeft te worden. Dit meldt MacRumors.
Apple zou volgens een betrouwbare bron Apple Stores en Geautoriseerde Apple-serviceproviders toegang gaan verlenen tot een nieuw TrueDepth Camera-serviceonderdeel dat bestaat uit Face ID en frontcameramodules. Hierdoor kan de telefoon met gezichtsherkenningsproblemen gerepareerd worden in plaats van vervangen.
In een interne memo schrijft Apple dat het bedrijf op deze manier haar ecologische voetafdruk wil verminderen. Of klanten dit ook in hun portemonnee gaan voelen is nog niet bekend. Repareren kan voordeliger zijn dan vervangen, maar in de memo wordt niets vermeld over prijzen.
Apple introduceerde Face ID met de iPhone X. Opvallend is dat de nieuwe reparatieservice niet voor deze telefoon geldt. Het gaat namelijk alleen om de iPhone XS en nieuwer.
Er is nog geen datum voor de service: Apple heeft zijn technici alleen verteld dat ze op een latere datum training en documenten zullen ontvangen. Nog even afwachten dus.

Wachtwoordloze toekomst

Bedrijven zetten zich steeds meer in op wachtwoordloze alternatieven om in te loggen, zoals gezichtsherkenning, vingerafdrukken of een speciale app op je telefoon. Doordat wachtwoorden als de minst veilige optie worden gezien, is het niet zo gek dat bedrijven hard werken om deze alternatieven te verbeteren. In een wachtwoordloze toekomst is het natuurlijk wel fijn als je niet je hele telefoon hoeft te vervangen wanneer je Face ID het niet doet.

Populair Nieuws