Netflix aangeklaagd wegens documentaire The Tinder Swindler

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 8:00
ts unit 105f1644315135
De man die in de Netflix-documentaire The Tinder Swindler te zien is als de bodyguard van oplichter Simon Leviev, klaagt de streamingdienst aan wegens reputatieschade. Hij eist dat Netflix de titel offline haalt. Dit meldt TMZ.
De bodyguard, die in de documentaire Piotr genoemd wordt, komt zelf niet aan het woord in de documentaire, maar zijn beeltenis komt wel meerdere keren voorbij. Simon Leviev gebruikt namelijk foto’s van Piotr waarop hij verwond is. Zo wilde hij de vrouwen die hij oplichtte laten geloven dat hij in gevaar was.
De advocaat van Piotr, Joanna Parafianowicz, stelt dat Piotr Netflix geen toestemming heeft gegeven om beelden van hem te gebruiken en dat de documentaire zijn reputatie heeft aangetast. Volgens de advocaat suggereert The Tinder Swindler dat Piotr op de hoogte was van Levievs oplichtpraktijken, maar volgens de bodyguard is dat niet waar.
Piotr wil nu dat Netflix de documentaire van de streamingdienst haalt en excuses aanbiedt. Daarnaast eist hij een schadevergoeding van ongeveer vijf miljoen euro.

Wat is The Tinder Swindler?

The Tinder Swindler is een documentaire waarin drie slachtoffers hun verhalen delen over hun ervaringen met Simon Leviev, wiens echte naam Shimon Hayut is. De vrouwen ontmoetten hem via datingapp Tinder. Leviev deed zich voor als schatrijk en de zoon van diamantmagnaat Lev Leviev.
Nadat Leviev de vrouwen had ingepalmd deed hij alsof hij in gevaar was en niet bij zijn geld kon. Het geld dat de slachtoffers naar hem overmaakten gebruikte hij om zijn extravagante levenstijl te onderhouden en andere vrouwen te verleiden. Inmiddels heeft Tinder Leviev verbannen van haar app. Sinds begin dit jaar wordt hij gezocht door de autoriteiten in Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Populair Nieuws