Nieuwe games van Baldur's Gate 3-maker worden nóg beter

News
vrijdag, 19 april 2024 om 12:00
2023 07 10 baldurs gate 3 controlesf1711369825
Baldur’s Gate 3 is voor velen de beste game van vorig jaar en wint overal prijzen. Larian Studios heeft besloten de wereld van die game achter zich te laten, maar er staan zeker nieuwe games op het programma. Daar heeft het hoofd van de studio heel goede hoop voor.
Baldur’s Gate 3 krijgt geen grote uitbreidingen meer en Baldur’s Gate 4 wordt niet gemaakt door Larian Studios. Dat heeft Larian-baas Swen Vincke een paar weken geleden bevestigd, maar het was nog onduidelijk wat de studio dan wel gaat doen. Daar komen nu wat vroege details over binnen via een Steam blogpost over een aankomende Baldur’s Gate 3 patch.
Swen Vincke liet al eens doorschemeren dat Larian twee projecten overwoog. Nu bevestigd Vincke dat beide inderdaad in ontwikkeling zijn. Het zijn bovendien projecten waarvoor Larian een eigen IP verzint en dus niet opnieuw een licentie krijgt voor een bekende franchise.
Bovendien heeft Vincke erg goede hoop voor de nieuwe games. Larian werkt met hetzelfde vuur waarmee Baldur’s Gate 3 is gemaakt. Bovendien heeft Vincke, op basis van de plannen die er nu zijn voor bijvoorbeeld het verhaal en de gameplay, dat de nieuwe games het beste werk van de studio tot nu toe worden. Hij weet nog niet of dat ook de realiteit wordt, maar het moge duidelijk zijn dat Larian niet op de lauweren gaat rusten.

Komt er nog een Baldur’s Gate 4?

Hoewel Larian dus aan de slag gaat met eigen games, is er zeker hoop voor de Baldur’s Gate-reeks. Want DnD-eigenaar Hasbro is nog niet klaar met de franchise en voert momenteel gesprekken met ontwikkelaars die het aandurven om een Baldur’s Gate 4 te maken.
Het zal nog wel even duren voor we iets concreets horen over een nieuwe Baldur’s Gate, maar Hasbro hoopt dat er dit keer geen 25 jaar tussen twee delen zit. Het is overigens ook mogelijk dat we in de nieuwe game de geliefde personages van Baldur’s Gate 3 weer gaan zien.