F1 24 laat je in de huid van Verstappen kruipen

News
vrijdag, 19 april 2024 om 13:00
f1 24
Het Formule 1-seizoen is volle gang en binnenkort kun je ook thuis kijken hoe jij je zou houden in een Grand Prix. Eind mei verschijnt namelijk F1 24, met de nodige verbeteringen. Max Verstappen levert een grote bijdrage aan de game.
Hoewel de F1-games jaarlijks verschijnen, wordt er meestal wel tijd gevonden om iets aan de games te verbeteren. F1 24 is nu officieel uit de doeken gedaan en introduceert een nieuw Dynamic Handling-systeem. Dat hebben we bovendien te danken aan Max Verstappen.
Om het systeem te ontwikkelen is namelijk nauw samengewerkt met met de regerende wereldkampioen en F1 24 coverster. Dankzij zijn input moet de rijervaring nu “realistischer en voorspelbaarder” zijn. Dat geldt voor gebruikers van racesturen, maar ook voor wie met een controller speelt.
Dynamic Handling moet zorgen dat het voor de speler voorspelbaarder is hoe de race verloopt. Het bandenmodel is bijvoorbeeld geüpdatet en is de aerodynamische simulatie geavanceerder. Remdruk en rolweerstanden zijn ook verbeterd, om te zorgen dat je directere feedback krijgt tijdens het racen.

F1 24 laat je carrière maken als Verstappen

Iets anders dat interessant zal zijn voor Verstappen-fans is dat je nu als hem kan spelen in de carrièremodus. Uiteraard kun je ook nog steeds je eigen coureur maken om deel te nemen aan de competitie, maar je kunt nu ook spelen als de 20 F1 coureurs en opkomend F2-talent.   
Er worden ook geluisfragmenten van de coureurs uit echte races gebruikt, zodat de ervaring iets authentieker te maken. Verschillende circuits worden ook bijgewerkt voor een authentiekere ervaring.
De carrièremodus is er nu trouwens ook voor twee spelers. Binnen die modus hebben beide spelers ook hun eigen doelen, zodat er wel een beetje competitie blijft bestaan. Je kunt deze en meer veranderingen zelf beleven wanneer F1 24 verschijnt op 31 mei aanstaande. De game is beschikbaar voor PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S en Xbox One.