Geef de hoop nog niet op voor een sequel op deze geliefde game

News
woensdag, 17 april 2024 om 10:00
2023 07 10 baldurs gate 3 mejor armaf1711095224
Er zijn weinig games die zoveel lof hebben gekregen als Baldur’s Gate 3. Onlangs werd de game bijvoorbeeld de eerste die Game of the Year won bij elk van de vijf grootste Game Awards. Larian Studios heeft al eerder aangegeven nu klaar te zijn met de franchise, maar dat betekent niet dat Baldur’s Gate 4 nu van tafel is.
Larian Studios is ontzettend trots op Baldur’s Gate 3, maar gaat geen uitbreidingen maken en al helemaal geen sequel. Maar Larian zat niet achter de eerste twee games en het lijkt erop dat de reeks ook nu naar een andere studio kan verhuizen. Er wordt zelfs actief gezocht naar een nieuwe ontwikkelaar.
Dat laast Eugene Evans van Hasbro weten aan PC Gamer. Hasbro is eigenaar van Dungeons & Dragons-maker Wizards of the Coast en profiteert dus behoorlijk van het succes van Baldur’s Gate 3. Volgens Evans is de bordspellen-uitgever in gepsrek met veel verschillende partners voor een vervolg.
Bovendien gebeurt het omgekeerde ook: ontwikkelaars die de uitdaging aan willen gaan om de toekomst van Baldur’s Gate te bepalen, benaderen Hasbro voor een gesprek. Er wordt geen haast gemaakt met een besluit: Hasbro wil zeker weten dat het de juiste partner vindt, die het juiste product kan afleveren. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat er geen 25 jaar overheen gaat voor er een nieuwe Baldur’s Gate is, zoals het geval was tussen de tweede en derde deel.

Baldur’s Gate 3 personages zouden terug kunnen komen

Veel Baldur’s Gate 3 spelers werden snel verliefd op de personages van de game (soms bijna letterlijk). Een Baldur’s Gate 4 zou waarschijnlijk niet weer helemaal om dezelfde cast draaien, maar Hasbro sluit niet uit dat we ze ooit terug gaan zien.
Astarion, Shadowheart, Karlach en de rest worden nu gezien als onderdeel van de officiële DnD-canon. Wat Hasbro betreft kunnen ze dus zeker terugkeren in nieuwe producten. Dat lijkt bovendien niet beperkt tot nieuwe Baldur’s Gate games.