Larian is helemaal klaar met D&D: geen Baldur's Gate 4 of uitbreidingen

News
vrijdag, 22 maart 2024 om 9:30
2023 07 10 baldurs gate 3 mejor armaf1711095224
Baldur’s Gate 3 was een enorm succes, maar Larian Studios gaat niet verder met de D&D-franchise. De ontwikkelaar heeft laten weten geen uitbreidingen voor de game te maken, noch Baldur’s Gate 4.
Zonder twijfel de grootste verrassing vorig jaar was Baldur’s Gate 3. De RPG werd lyrisch ontvangen, vloog als warme broodjes over de digitale toonbank en sleepte een hele lading aan Game of the Year-prijzen in de wacht. Met alle inkomsten heeft Larian Studios ook genoeg geld om zonder zorgen aan een volgend project te starten.
Dat project zal alleen geen DLC voor Baldur’s Gate 3 zijn of Baldur’s Gate 4. Dat heeft Swen Vincke, de oprichter van Larian Studios, laten weten tijdens de Game Developers Conference, zo meldt PC Gamer.

“Baldur's Gate zal altijd een warm plekje in ons hart hebben. We zullen er altijd trots op zijn, maar we gaan er niet mee door. We gaan geen nieuwe uitbreidingen maken die iedereen verwacht. We gaan geen Baldur's Gate 4 maken, wat iedereen van ons verwacht. We gaan verder. We gaan weg van D&D en we gaan iets nieuws maken.”

Waarom is de studio klaar met D&D?

Eerder liet Tom Butler, de senior product manager bij de studio, weten dat er ‘interne discussies’ gaande waren om een uitbreiding voor Baldur’s Gate 3 te maken. Die plannen gaan dus niet door. Het is afwachten of er nog wel officiële support komt voor mods vanuit Larian Studios.
Vincke heeft niet aangegeven waarom er een punt wordt gezet achter de franchise. Mogelijk heeft het te maken met de manier waarop Hasbro, de eigenaar van de rechten, omgaat met Dungeons & Dragons. Zo heeft het bedrijf recent veel mensen ontslagen, waardoor niemand waar Larian Studios bij Hasbro contact had nog werkzaam is bij het bedrijf. Vincke heeft eerder al harde woorden uitgesproken over het gedrag van grote corporaties.

Populair Nieuws

Laatste Reacties