LEGO maakt niet alleen D&D-set, maar ook een enorme tafel

News
dinsdag, 09 april 2024 om 10:30
Voor het 50-jarig jubileum van Dungeons & Dragons verscheen onlangs een LEGO-set rondom te tabletop RPG. Deze is niet alleen leuk voor je collectie, maar is ook te gebruiken in een D&D-avontuur. Er is zelfs een officiële campaign beschikbaar bij de set, die pas is gespeeld door een aantal bekende D&D-spelers, aan een wel heel bijzondere tafel.
Zonder tafel geen tabletop RPG en als je een bijzondere crossover hebt met LEGO en D&D, is het natuurlijk mooi om hem ook aan een bijzondere tafel te spelen. Daarom heeft LEGO er één gebouwd. Er zelf eentje maken zal wat lastig zijn: hij is niet te koop en met 140.845 steentjes is het een behoorlijk kostbare onderneming om zelf de juiste onderdelen bij elkaar te zoeken.
Dat het zoveel steentjes zijn, komt doordat de tafel echt helemaal van LEGO is. Ontwerper Libor Udržal vroeg zich meteen af of dat mogelijk was (via Brick Fanatics). Het alternatief was om een bestaande tafel “aan te kleden” met LEGO, maar Udržal wilde de uitdaging van een tafel helemaal van LEGO niet uit de weg gaan.
Die uitdaging bestond er vooral uit dat de tafel een goede structurele integriteit moest hebben. Omdat hij daadwerkelijk gebruikt ging worden voor een D&D one-shot, moesten spelers hun armen erop kunnen leggen en erop kunnen leunen, zonder dast de hele tafel uit elkaar zou rollen. Verder wilden de makers van de tafel er allerlei D&D-details in verstoppen.

Dungeons & Dragons LEGO-set nu beschikbaar

Als je de LEGO-tafel in actie wil zien, compleet met draakvormig DM-scherm, kan dat hierboven. Zoals gezegd is er een speciale one-shot campaign gemaakt bij de D&D-set en die wordt aan deze tafel gespeeld.
Als je die campaign wil spelen aan je eigen veel saaiere tafel, of gewoon de LEGO-set wil bouwen, dan kan dat nu. De set is een paar dagen geleden uitgekomen. Hij loopt enigszins hard, dus een bestelling bij LEGO.com heeft een klein beetje vertraging. Bestellen bij bol kan ook, maar dan komt de set alleen maar nog later.
LEGO Ideas Dungeons & Dragons - het verhaal van de rode draak - 21348 Image
LEGO Ideas Dungeons & Dragons - het verhaal van de rode draak - 21348
EUR359.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties