Xbox-baas Phil Spencer wil dolgraag Nintendo overnemen

News
dinsdag, 19 september 2023 om 14:00
schermafbeelding 2020 11 04 om 095734f1695116394
De overname van Activision Blizzard is er nog steeds niet officieel door, maar Xbox-baas Phil Spencer heeft al een nieuw doelwit. Hij wil namelijk graag Nintendo overnemen.
Microsoft is al een tijdje onderdeel van de Grote Drie, maar qua game- en consoleverkopen moet het Amerikaanse bedrijf wel al twee generaties Nintendo en Sony voor zich dulden. Xbox is druk bezig om te groeien en met name terrein te winnen ten opzichte van PlayStation, onder andere door het overnemen van grote uitgevers. Eerder zijn al Bethesda en Zenimax overgenomen en Microsoft is al ruim anderhalf jaar bezig om Activision Blizzard over te nemen.
Maar wat Phil Spencer betreft blijft het daar niet bij. De Xbox-baas heeft namelijk één droom als het aankomt op het overnemen van een bedrijf: Nintendo. Dat blijkt uit een e-mail van Spencer aan twee marketing executives van Microsoft, zo meldt The Verge. De mail is opgedoken in de gelekte documenten uit de Microsoft vs. FTC rechtszaak.

“Nintendo is dé belangrijkste troef voor ons op het gebied van gaming. Nintendo binnenhalen zou een carrièremoment zijn en ik denk eerlijk gezegd een goede zet voor beide bedrijven."

Meer opvallende leaks

De wens van Spencer om Nintendo over te nemen is niet de enige informatie die is voortgekomen uit de gelekte documenten. Uit de informatie blijkt namelijk ook dat Microsoft niet van plan is om The Elder Scrolls VI naar de PlayStation 5 te brengen, ondanks dat Spencer er recent nog vaag over deed.
Ook is Microsoft van plan om een vernieuwde Xbox Series X uit te brengen in 2024. De nieuwe console komt niet met meer kracht, maar krijgt wel andere verbeterde hardware. Ook zal er een nieuwe controller verschijnen voor de console.

Populair Nieuws

Laatste Reacties