Verstappen komt met nieuwe helm voor 'bijzondere' race in Japan

News
dinsdag, 19 september 2023 om 16:00
max verstappen gp groot brittannie 2023f1688974007
Aankomend weekend zal Max Verstappen met een andere helm gaan rijden. De wereldkampioen heeft de GP van Japan uitgekozen vanwege bijzondere herinneringen aan het circuit.
Elk seizoen mogen coureurs een paar keer een andere helm ontwerpen voor een raceweekend. Zo reed Lando Norris bijvoorbeeld vorig jaar rond met een basketbal-helm en een Master Chief-helm. Max Verstappen kiest vaak voor de GP van België en de Dutch Grand Prix voor een speciaal design, aangezien het voor hem twee thuisraces zijn.
Maar ook aankomend weekend zal de regerend wereldkampioen rondrijden met een andere helm dan gebruikelijk. Dat heeft Verstappen bekendgemaakt in een tweet. De nieuwe helm is gebaseerd op de Japanse vlag, met een grotendeels wit design en een rode leeuw (het logo van de Nederlander) bovenop.
In de video laat de coureur van Red Bull Racing ook weten waarom hij precies de GP van Japan heeft uitgekozen voor een speciaal helmontwerp.

Ik heb bijzondere herinneringen aan Japan. Ik reed destijds mijn eerste vrije training in de Formule 1 op Suzuka, dat was behoorlijk uitdagend. Vanaf dat moment heb ik altijd een speciale band met het land gehad, ook toen Honda bij ons team is gekomen. Vervolgens wist ik vorig jaar natuurlijk mijn tweede wereldkampioenschap in Japan te winnen. Japan brengt veel bijzondere herinneringen bij mij naar boven en daarom vond ik dat dit een goede plek was om met een speciale helm te rijden.”

Vroeg opstaan voor de GP van Japan

Wil je niks missen van het aankomende raceweekend, dan moet je wel je wekker zetten. De race op Suzuka Circuit vindt namelijk niet plaats om 15:00 Nederlandse tijd, zoals we vaak gewend zijn, maar juist vroeg in de ochtend. Check hier het tijdschema voor de GP van Japan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties