Dit is wanneer je een Xbox Series X opvolger kunt verwachten

News
maandag, 18 september 2023 om 18:30
xbox series x0f1582274529
De Xbox Series X en PS5 zijn nog lang niet aan vervanging toe. Mogelijk komt er een upgrade van de PS5, maar de huidige console-generatie duurt nog wel even. Dat wordt ook duidelijk uit een gesprek tussen Microsoft topmensen van ongeveer anderhalf jaar geleden.
De Amerikaanse waakhond FTC en Microsoft zijn het niet bepaald eens over de overname van Activision Blizzard. Als onderdeel van rechtszaken tussen de twee partijen komen er geregeld documenten naar buiten met interessante informatie. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat Microsoft in 2028 een nieuwe console verwacht te lanceren (via Axios).
Dat blijkt uit een interne chat log van een vergadering van verschillende topmensen van Microsoft, waaronder CEO Satya Nadella en gaming-hoofd Phil Spencer. Daarbij werd door één van de niet-gaming topmensen gevraagd wat het plan was voor een next-gen console in 2028. Dat jaartal is al eerder genoemd als het jaar waarin Microsoft een nieuwe console-generatie verwacht.

Next-gen Xbox in 2028 meer als een PC?

Traditioneel gezien heeft een console altijd dezelfde hardware, iets wat het relatief makkelijke apparaten maakt voor ontwikkelaars om mee te werken. Maar de Xbox-top krijgt van elders binnen Microsoft de vraag of dat zo blijft in 2028, of dat er met de next-gen console een Windows-achtig model gehanteerd gaat worden. De mogelijkheden van een console zouden dan flexibeler zijn dan nu, zoals de mogelijkheden op PC afhangen van de componenten.
Er wordt op gewezen dat er al variatie is in de capaciteiten van verschillende consoles, zoals de Xbox One en One X, of nu de Xbox Series X en Series S. Microsoft wil in de met next-gen flexibeler zijn, maar zegt niet of dat betekent dat er allerlei verschillende consoles zullen zijn. Ontwikkelaars moeten nog steeds de mogelijkheid krijgen oim unieke hardware-mogelijkheden te benutten.

Populair Nieuws