Next-gen versie The Witcher 3 opnieuw uitgesteld

News
donderdag, 14 april 2022 om 10:30
the witcher 3 cirif1589872850
The Witcher 3 word nog altijd gezien als één van de beste open world games ooit gemaakt. Het is dan ook geen wonder dat er een versie voor PS5 en Xbox Series X in ontwikkeling is. Deze is alleen opnieuw uitgesteld.
Volgens de oorspronkelijke plannen hadden we de PS5 en Xbox Series X-versie van The Witcher 3 vorig jaar al in handen moeten hebben. Hij werd alleen uitgesteld naar het tweede kwartaal van dit jaar. Maar nu gaat de game ook die datum niet halen.
De ontwikkeling van de nieuwe versie wordt namelijk overgenomen door CD Projekt RED zelf. Hij werd oorspronkelijk gemaakt door Saber Interactive, die ook de Switch-port van de game ontwikkelde. Het was de Russische tak van Saber Interactive die de port ontwikkelde, dus de wisseling van de wacht lijkt mogelijk met de oorlog verband te houden, als is dat niet bevestigd.
Het project wordt niet volledig herstart. Maar omdat CD Projekt RED nog moet beoordelen hoeveel werk er nog gedaan moet worden is de game uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld, maar deze moet zo snel mogelijk komen.

Wat brengt The Witcher 3 op PS5 en Xbox Series X?

In principe is The Witcher 3 op de nieuwe consoles dezelfde game die je al kent. Je kunt hem los kopen, of een gratis upgrade downloaden voor een last-gen versie van de game. Er zal ook wat nieuw content zijn die inspiratie haalt uit de Netflix-serie.
The Witcher 3 is niet de enige Witcher-game waar eigenaren van de nieuwe consoles naar uit kunnen kijken. Onlangs bevestigde CD Projekt RED dat een nieuwe The Witcher-game in ontwikkeling is. Officieel heet deze niet The Witcher 4, want hij zou een ‘nieuwe sage’ in het Witcher-verhaal beginnen.