Vuur tussen Verstappen en Perez lijkt gedoofd: "Het ligt achter ons"

News
dinsdag, 15 november 2022 om 9:30
sergio perez gp brazilie 2022f1668500492
Na de Grand Prix van Brazilië ging het gesprek van de dag niet over de eerste overwinning van George Russell, maar over het conflict tussen Max Verstappen en Sergio Perez. Dat vuur lijkt nu gedoofd te zijn.
Terwijl Max Verstappen al ruim het kampioenschap heeft gewonnen dit jaar, moet teamgenoot Sergio Perez flink strijden met Charles Leclerc voor de tweede plaats in het klassement. Momenteel staan de twee coureurs zelfs gelijk qua punten, met alleen nog de Grand Prix van Abu Dhabi te gaan.
Perez wilde dan ook zoveel mogelijk punten bij elkaar sprokkelen in Brazilië en vroeg om de vijfde plek van Verstappen. Eerder had de Mexicaan namelijk zijn teamgenoot voorbij gelaten, waarbij het team beloofde dat ze weer van plek zouden ruilen als Verstappen niet verder door kon stoten. De regerend wereldkampioen weigerde dat alleen, waar hij intern ‘al zijn redenen voor had gegeven’.
Het conflict leidde tot veel ophef in de media en onder de fans, waarbij Verstappen veel haat over zich heen kreeg. Dat kwam ook mede doordat Perez duidelijk not amused was door de actie van zijn teamgenoot. Toch lijkt het vuur tussen de twee coureurs van Red Bull Racing nu gedoofd, zo blijkt uit een tweet van Perez.

“Met Max en het team is gisteren alles besproken en dat zal intern blijven. Het ligt achter ons en we zullen blijven werken als het geweldige team dat we tot nu toe zijn geweest.”

Waarom gaf Verstappen de plek niet terug?

Hoewel Verstappen zelf niet heeft gezegd waarom hij besloot om de vijfde plek vast te houden, was het volgens Tom Coronel en Telegraaf-journalist Erik ter Haren omdat hij nog een appeltje had te schillen met zijn teamgenoot.
Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco had Perez de snelste tijd op het bord en crashte hij vervolgens, waardoor Verstappen zijn snelle ronde niet kon afmaken. Na afloop zou de Mexicaan tegen Helmut Marko en Christian Horner hebben verteld dat hij opzettelijk crashte. Dat incident zou Verstappen naar verluidt niet vergeten zijn.