Next-gen update Fallout 4 valt niet overal in de smaak

News
vrijdag, 26 april 2024 om 17:00
fallout 4 vault dweller dogmeat
Ongeveer twee jaar nadat hij werd aangekondigd, is de next-gen update van Fallout 4 eindelijk verschenen. Dat is, zeker met de populariteit van de Fallout-serie enorm welkom voor veel spelers. Maar voor sommige fans, met name op PC, valt de update wat tegen.
Fallout-games leven momenteel enorm op, aangezien de serie veel (hernieuwde) interesse heeft opgewekt. De release van de next-gen update was dan ook goed getimed. Op consoles valt de update redelijk in de smaak, maar op PC zijn spelers er minder over te spreken.
Er is weliswaar wat nieuwe content, maar de lijst van welgeteld 17 bugfixes valt volgens de nodige spelers erg tegen. Bovendien zijn er spelers die vinden dat er andere bugs waren die eerder een fix verdienden, maar juist niet zijn aangepakt in deze update.
Wat ook niet helpt is dat veel nieuwe opties die nieuw zijn op console, zoals ondersteuning voor 60 fps, allang onderdeel waren van de PC-versie. Hoewel veel PC’s het tegenwoordig aan zouden kunnen om de game op nog veel hogere framerates te draaien, wordt die optie niet toegevoegd.
Wel is er nu ondersteuning voor ultra wide-monitoren. Maar daar lijkt Bethesda ook niet al te veel tijd in te hebben gestoken. Dat is vooral zichtbaar aan de UI van de game, die flink in de breedte wordt uitgerekt in de ultra wide modus.

Next-gen update ook niet vlekkeloos op console

Op console zijn spelers beter te spreken over de update, maar ook daar zijn er wat tegenvallers. PS5-spelers die de game als PS Plus game hebben bemachtigd moeten bijvoorbeeld langer wachten op de update. Op Xbox Series X en S blijkt Quality Mode helemaal niet te werken, zo is ontdekt door Digital Foundry.
Fallout 4 is trouwens niet de enige game waar veel mensen nu naar terugkeren. De serie heeft eigenlijk elke Fallout-game weer populair gemaakt. Zelfs Fallout 76, dat bij lancering flink flopte, heeft nu een recordaantal spelers.