Maffe Merchandise: een nutteloos Fallout-wapen

Article
donderdag, 25 april 2024 om 16:00
fallout 4 vault dweller dogmeat
Veel games zitten vol herkenbare voorwerpen, die vroeg of laat vanzelf een leuk stukje merchandise worden. Je verwacht dat vast van bijvoorbeeld Mario’s paddenstoelen of het Energy Sword uit Halo. Maar je kunt je muur ook versieren met een niet al te best Fallout-wapen.
Als je denkt aan iconische dingen in het Fallout-universum gaan je gedachten misschien naar Vault Suits, Power Armor en Deathclaws. Nuka Cola komt vast ook in het rijtje voor, maar de vraag is of je ook snel denkt aan de Thirst Zapper. Het laserpistooltje is natuurlijk wel te zien op de nodige Nuka Cola posters, maar daar is het maar een deel van de voorstelling.
Er is wel een moment in de games waarop de Thirst Zapper de spotlight pakt. In de Nuka World-uitbreiding van Fallout 4 moet je het wapen verrplicht ter hand nemen. Hoewel het eruit ziet als een laserpistool uit een klassieke sci-fi film, blijkt het een waterspistool te zijn. Je kunt je haast geen nuttelozer wapen voorstellen op avontuur in het Wasteland.

Je eigen Thirst Zapper voor aan de muur

Toch is het wel een grappig ding en zodoende kun je het in huis halen om aan je muur te hangen. Het is gemonteerd op een grote flessendop om het helemaal af te maken, maar je kunt de Zapper daar ook vanaf halen en hem zelf ter hand nemen.
Voor zover we kunnen zien is deze replica zelfs geen waterpistool, dus je hebt er niet veel aan qua zelfverdediging. Als je van plan bent om als een oude jager in een hutje in een verlaten bos te gaan wonen, kun je toch echt beter een jachtgeweer boven de haard hangen.

Toch resultaat met een zwak wapen

In de games in de Thirst Zapper trouwens niet zo nutteloos als hij in eerste instantie lijkt. Met water erin doet hij geen schade en heeft hij maar één doel. Maar een waterpistool kan natuurlijk ook andere vloeistoffen schieten. Met wat upgrades kan de Thirst Zapper uiteindelijk verschillende soorten Nuka Cola sproeien, met verschillende gevaarlijke gevolgen.
Dat is hier natuurlijk niet aan de orde. Zelfs als je op de één of andere manier een radioactieve vloeistof weet te bemachtigen raden we niet aan dat je die in deze Thirst Zapper-replica bewaart. Je moet het uiteindelijk zelf weten, maar waarschijnlijk zou dat slecht aflopen.

Populair Nieuws