Fallout 4 is nog niet voor iedereen op PS5 beschikbaar

News
vrijdag, 26 april 2024 om 11:00
fallout 3f1619435760
Donderdag is de next-gen update voor Fallout 4 verschenen, inclusief een release op de PS5 en Xbox Series X. Maar niet iedereen kan er al mee aan de slag op de nieuwe platformen.
Het is alweer bijna negen jaar geleden dat Fallout 4 verscheen, maar Bethesda is er nog niet klaar mee. De ontwikkelaar heeft namelijk donderdag een next-gen update voor de game uitgebracht. Niet alleen zijn er daarmee technische updates en nieuwe content uitgebracht voor de bestaande platformen, Fallout 4 heeft ook volledige ondersteuning gekregen op de PlayStation 5 en Xbox Series X.
Veel spelers konden dan ook niet wachten om met de role-playing game aan de slag te gaan op de next-gen console, helemaal na het succes van de recente Fallout serie. Maar niet iedereen kan ermee aan de slag op de PlayStation 5.
Spelers die de game namelijk aan hun collectie hebben toegevoegd via PlayStation Plus, hebben niet de mogelijkheid om de PS5-versie op te starten. Ze krijgen in plaats daarvan te zien dat ze de nieuwe versie los moeten aanschaffen.
Bethesda waarschuwt dat dat laatste niet nodig is. De ontwikkelaar laat via X weten dat PS Plus-leden nog even iets langer geduld moeten hebben.

“Er is wat verwarring ontstaan over de gratis Fallout 4 next-gen update voor PlayStation Plus Extra-leden. De Fallout 4 next-gen update is beschikbaar voor PlayStation Plus Extra-leden via de PlayStation Game Catalog. We stellen je geduld op prijs terwijl de teams hieraan werken.”

- Bethesda

Succes voor Fallout

Door de populariteit van de serie stromen spelers niet alleen naar de Wasteland van Fallout 4 toe. Alle titels uit de franchise doen goede zaken sinds de release van de serie op Prime Video. Zo waren er op één dag maar liefst 5 miljoen spelers te vinden verdeeld over alle Fallout games.
Met name Fallout 76 profiteert er flink van. Waar de game bij release nog werd uitgekotst door de fans, behaalde de game nu ineens de mijlpaal van een miljoen spelers op één dag.
Fallout 4 - Xbox One Image
Fallout 4 - Xbox One
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.