Netflix wil niet betalen voor extra dataverkeer door Squid Game

News
maandag, 25 oktober 2021 om 14:30
squidgame unit 106 35544 1f1635154810
Netflix heeft de afgelopen tijd een recordaantal abonnees gekregen, omdat de Serie Squid game zo populair is geworden. Omdat mensen vaker naar Netflix kijken, is er ook meer dataverbruik. SK Broadband wil graag dat Netflix hiervoor betaalt, maar Netflix denkt daar heel anders over.
De afgelopen tijd is Netflix steeds populairder geworden, voornamelijk door Squid Game. Mensen kijken vaker naar de content op de streamingsdienst via internet. Hierdoor is er extra dataverkeer. De Zuid-Koreaanse internetprovider SK Broadband wilt graag dat Netflix hiervoor gaat opdraaien. Eerder was al bekend geworden dat de internetprovider Netflix heeft aangeklaagd.
SK Broadband schat in dat Netflix vorig jaar al 27,3 miljard won, omgerekend ongeveer 20 miloen euro, aan ze moet betalen voor het toenemende dataverkeer. Dit betekent dat het bedrijf 6 procent van de omzet in het land moet betalen aan de internetprovider. Alleen Netflix wil daarvoor niet betalen. Volgens topman Dean Garfield leiden deze betalingen tot 'oneerlijke, concurrentiebeperkende omgeving' voor streamingdiensten ten opzichte van internetproviders. Dat laat hij weten aan Bloomberg. De providers kunnen het streamingsplatform laten betalen voor wat ze maar willen.
Netflix betaalt wel al een vergoeding aan andere internetproviders, maar alleen in de Verenigde Staten, het land waar Netflix is gevestigd. De streamingdienst is niet van plan om die vergoeding wereldwijd te gaan betalen.

Recordaantal abonnees voor Netflix

Netflix heeft laatst een recordaantal abonnees behaald, namelijk 214 miljoen. Dit succes komt met name door de Koreaanse serie Squid Game. Squid Game was al snel razend populair en heeft al meer dan 111 miljoen kijkers wereldwijd. De streamingsdienst heeft in het derde kwartaal 4,4 miljoen nieuwe abonnees erbij gekregen.