Zuid-Koreaanse internetprovider klaagt Netflix aan vanwege Squid Game

News
maandag, 04 oktober 2021 om 17:00
squidgame unit 104 35431 1f1633356758
Squid Game is een enorm succesvolle show. Positief voor iedereen zal je denken, maar dat is helaas niet zo. Een internetprovider klaagt nu namelijk Netflix aan, omdat het internet verstoord wordt door de enorme hoeveelheid mensen die Squid Game streamen op Netflix.
De Zuid-Koreaanse internetprovider SK Broadband is niet tevreden met de hoeveelheid mensen die Squid Game streamen. Dat meldt Reuters. Het internet in het thuisland van de serie wordt er namelijk door verstoord. SK Broadband pikt het niet langer en eist geld. Het bedrijf rekende uit dat het netwerkgebruik van Netflix in 2020 al op 22,9 miljoen dollar stond.
Dat geld heeft het bedrijf nodig om het internetverkeer te verbeteren. SK Broadband moet door alleen al Netflix 1,2 biljoen bits per seconde verwerken. Ook willen ze met het geld werkzaamheden aan het netwerk uitvoeren. De rechtbank heeft overigens al besloten dat Netflix mee moet betalen.

Zal dit de serie op Neflix beïnvloeden?

Netflix en haar advocaten kijken hoe dit probleem het beste aangepakt kan worden. Netflix abonnees moeten natuurlijk geen last krijgen van lange laadtijden. Dat de internetprovider geld wil zien is sowieso niet heel apart. Netflix betaalt namelijk al zeven jaar lang de Amerikaanse provider Comcast voor snellere laadschermen.
De ontzettend populaire serie Squid Game stijgt nog steeds in de ranking, en volgens sommigen zal het zelfs de populairste serie van Netflix inhalen: Bridgerton. In Squid Game nemen 456 mensen het tegen elkaar op, elk met hun eigen geldproblemen. Alleen maar één iemand kan de grote prijs winnen en iedereen die afvalt wordt zonder pardon afgemaakt.