Netflix tevreden over regels tegen account sharing

News
woensdag, 19 april 2023 om 10:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix is dit jaar begonnen met het aanpakken van mensen die accounts delen. Dat mocht eigenlijk al niet, maar de streamingdienst heeft het lange tijd niet of nauwelijks gehandhaafd. Hoewel gebruikers veel kritiek hadden op de nieuwe regels, is Netflix zelf erg tevreden over de resultaten.
Begin vorig jaar daalde het aantal Netflix abonnees voor het eerst in 10 jaar. Sindsdien zit er weer verbetering in, maar Netflix heeft verschillende maatregelen doorgevoerd om de groei te stimuleren. Eén daarvan is een hardere aanpak van accounts delen.
Als je dat nu wil doen kan het, maar je moet bijbetalen voor elke gebruiker die op je abonnement meelift. Het beleid is uitgerold in vier landen (Canada, Nieuw-Zeeland, Spanje en Portugal) en daar ziet Netflix veelbelovende resultaten. Dat meldt het bedrijf aan investeerders in de toelichting van de nieuwste kwartaalcijfers.
In landen waar het plan wordt uitgerold zijn eerst veel opzeggingen, maar daarna komen er juist meer abonnementen. Ook worden er inderdaad ‘extra leden’ toegevoegd aan bestaande accounts. Veel mensen die meelifter waren betalen nu dus voor Netflix, waardoor het aantal abonnees in Canada nu bijvoorbeeld hoger is dan voordat deze regels werden ingevoerd.

Wanneer komt Netflix met nieuwe account sharing regels in Nederland?

Het was de bedoeling dat de volledige wereldwijde uitrol van de account sharing regels al was begonnen. Maar Netflix heeft het wat uitgesteld, omdat het van elke uitrol nog veel leert. Er was bijvoorbeeld veel kritiek op de regels omdat ze het moeilijk maakten om een eigen account op reis te gebruiken. Op onder andere dat vlak past Netflix het beleid nog aan. Het is nu daarom onbekend wanneer de regels in Nederland gaan gelden.

Populair Nieuws